Επιβλητικός αντί-Μεϊτέ, συμπαίκτης Μπαπέ, Φαλκάο – “Πλακώθηκε” με Ζαρντίμ!

Ο αντί-Μεϊτέ, ο Μπαπέ, ο Φαλκάο και ο Ζαρντίμ μπλέχτηκαν σε έναν επιβλητικό καυγά.

Επιβλητικός αντί-Μεϊτέ, συμπαίκτης Μπαπέ, Φαλκάο – Πλακώθηκε με Ζαρντίμ!


Διαφ.

Ένα από τα μεγάλα θέματα που έχει ο ΠΑΟΚ εντοπίζεται στα χαφ. Σβαμπ και Οζντόεφ είναι παίκτες που έχουν δώσει πράγματα, είναι όμως βαριά σκαριά και απαιτείται μία προσθήκη που θα αλλάξει το επίπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη μεσαία γραμμή. Από τη στιγμή που με εντολή Σαββίδη εγκαταλείφηθηκε η περίπτωση Μεϊτέ, οι ασπρόμαυροι έκαναν στροφή αναζητώντας άλλες ποιοτικές λύσεις, οι οποίες θα ανεβάσουν το κέντρο. Μία από τις επιλογές που έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο.

Πλακώθηκε με Ζαρντίμ

Γεννήθηκε το 1994 στο Παρίσι από γονείς από την Ακτή Ελεφαντοστού. Άρχισε να κλωτσά τη μπάλα από 5 χρονών. Μέχρι τα 13 που εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Ρεν, είχε περάσει από Παρί Ολυμπίκ, Σαρεντόν και Μουντρούζ. Στη Ρεν ήτταν πίσω από τους Κοντογκμπιά, Τουλαλάν και Μουτίνιο, πιθανότατα λόγω τραυματισμών που του στοίχισαν. Κατάφερε όμως να καθιερωθεί ως όνομα και το 2018 πήρε την πρώτη του μεταγραφή για τη Μονακό, η οποία τον απέκτησε έναντι 8 εκατ.Ευρώ.

Τις δύο πρώτες χρονιές στο πριγκιπάτο πραγματοποίησε μόνο 31 συμμετοχές στη Ligue. Βλέπετε από πολύ νωρίς είχαν χαλάσει οι σχέσεις του με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, επειδή τον είχε κάνει νωρίς αλλαγή (μετά από 32 λεπτά) στο ντεμπούτο του σε αγώνα με τη Λοριάν. Από τότε έκανε δύο μήνες για να ξαναπαίξει βασικός και αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και κακή φόρμα, έκανε συνεχώς τοποθετήσεις εις βάρος του Πορτογάλου, ότι τον αδικούσε.

height=544

Στους τοπ 18 του Champions League

Στη συνέχεια ο Μπακαγιόκο άλλαξε τη συμπεριφορά του, κάνοντας και πολλές διαφοροποιήσεις στην καθημερινότητά του, ξεκίνησε πυγμαχία για να βελτιώσει τη δύναμή του και βοηθήθηκε πολύ από τον πρώην διεθνή Γάλλο σούπερσταρ, Κλωντ Μακελέ, που εργαζόταν ως διευθυντής στη Μονακό. Έτσι όχι μόνο καθιερώθηκε ως βασικός τη σεζόν 2016-2017, αλλά έκανε και το μεγάλο μπαμ.

Όντας συμπαίκτης με Ρανταμέλ Φαλκάο και Κιλιάν Μπαπέ συνέβαλλε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ έφτασε μέχρι τους τέσσερις της Ευρώπης (όπου αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους). Μάλιστα εκείνη τη χρονιά, το όνομά του συμπεριλήφθηκε στους 18 καλύτερους παίκτες του Champions League.

  Απάντηση ΠΑΟ σε Αγγελόπουλους: "Αδιάβαστοι και με βαθύ πόνο - Δεν σέβονται"

Μεταγραφή 40 εκατ.Ευρώ στην Τσέλσι

Η εικόνα του εκείνη τη χρονιά του έδωσε το εισιτήριο για να αγωνιστεί στην Αγγλία τη σεζόν 2017-2018! Μάλιστα η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της το αστρονομικό ποσό των 40 εκατ.Ευρώ για να τον φέρει στο Λονδίνο, μια μεταγραφή που τον καθιστούσε δεύτερο ακριβότερο απόκτημα του συλλόγου εκείνη την εποχή, μετά τον Φερνάντο Τόρρες. Οι, δε, αποδοχές του άγγιζαν τα 6,9 εκατ.Ευρώ ετησίως.

Στην Τσέλσι αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Νεμάνια Μάτιτς, ο οποίος είχε φύγει για το Μάντσεστερ με τη Γιουνάιτεντ να τον αγοράζει για 44,7 εκατ.Ευρώ. Δεν κατάφερε όμως να εντυπωσιάσει, αν και ο Αντόνιο Κόντε τον χρησιμοποίησε τακτικά ως βασικός, ακόμα κι αν η απόδοσή του δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που έφτασε στο Μόντε Κάρλο. Επικρίθηκε για τις εμφανίσεις του από οπαδούς και αναλυτές, οι οποίοι του τα φύλαγαν για την αποβολή του μετά από μόλις 30 λεπτά στην αναμέτρηση με τη Γουότφορντ και την κάκιστη εμφάνισή του στην εκτός έδρας ήττα με 3–0 από τη Νιούκαστλ την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Δανεισμοί και ρατσιστική επίθεση

Έτσι το καλοκαίρι του 2018 δόθηκε δανεικός στη Μίλαν, όπου και εκεί άργησε να προσαρμοστεί και συγκέντρωσε πολύ αρνητικά σχόλια, ιδιαίτερα από την εμφάνισή του στην ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό για το Europa League. Έζησε μάλιστα μία ρατσιτική επίθεση από οπαδούς της Λάτσιο σε αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, το οποίο έγινε θέμα εκείνη την εποχή, επισκιάζοντας τον αποκλεισμό της Μίλαν μέσα στην έδρα της. Η καριέρα του όπως καταλαβαίνετε, είχε πάρει την κατιούσα, αφού οι δανεισμοί του συνεχίστηκαν, παιρνόντας άλλη μια φορά από Μονακό και Μίλαν, με ενδιάμεση στάση τη Νάπολι, την εποχή που κοούτσαρε τους Παρτενοπέι ο Γκατζούζο, ο οποίος τον εκτιμούσε από την εποχή στο Μιλάνο όπου τον προτιμούσε αντί του Μπίλια.

Το καλοκαίρι του 2023 έμεινε ελεύθερος από την Τσέλσι και υπέγραψε στη Λοριάν, η οποία έκανε ιδιαίτερα ηχηρές κινήσεις, όπως ο Μπέντζαμιν Μεντί που τον έδιωξε η Σίτι εξαιτίας ενός σκανδάλου (κατηγορείται για βιασμπύς) και υπήρξε συμπαίκτης με τον Μπακαγιόκο στο Μονακό. Δημιουργήθηκε η πεποίθηση, ότι στη Λοριάν, θα δούνε τον παλιό Μπακαγιόκο που έλαμψε στη Μονακό, αλλά οι ελπίδες διαψεύστηκαν και η ομάδα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Πολλοί θεωρούν, ότι εξαιτίας της πτώσης, οι Γάλλοι θα ελάφρυναν το ρόστερ, ο πρόεδρος της ομάδας όμως, Λουκ Φερί, ξεκαθάρισε, ότι δεν φεύγει κανείς. Αυτό σημαίνει, ότι ο ΠΑΟΚ ίσως να δώσει μάχη για τον Μπακαγιόκο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2025.

Πλήρης μέσος κατά Ντεσάν

Αγωνιστικά ο Μπακαγιόκο κερδίζει εντυπώσεις λόγω της θωριάς του (1,98 μ.). Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί σε άλλες θέσεις της μεσαίας γραμμής. Έχει την ικανότητα να κάνει το box-to-box, να διαλύσει το παιχνίδι του αντιπάλου, να κουβαλήσει και να μοιράσει μπάλα στην επίθεση. Διαθέτει φυσική δύναμη και αθλητικότητα, με τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, (ο οποίος τον είχε καλέσει το 2017 στην Εθνική και του έδωσε μια συμμετοχή σε φιλικό με την Ισπανία) να τον περιγράφει ως έναν πλήρη μέσο.

  Tρελάθηκε ο Σιμεόνε με το γκολ Χιμένες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι εξαιρετικός σε κλειστούς χώρους με τη μπάλα, αλλά θα πρέπει να φωτιστούν και οι αμυντικές του αρετές ως κόφτης. Είναι μία επιβλητική φιγούρα στο κέντρ, διαβάζει καλά το παιχνίδι του αντιπάλου, κάνει πολλά κοψίματα και τάκλιν και παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία χάρη στις ποιοτικές πάσες και τη ντρίμπλα του.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: