Φωνές Αλμέιδα για μεταγραφή! Μαζουακού και φορ “θηρίο” – Έρχονται εξελίξεις

Αλμέιδα αναφέρει για μεταγραφή! Μαζουακού και θηρίο φορ – Πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές.

Φωνές Αλμέιδα για μεταγραφή! Μαζουακού και φορ θηρίο – Έρχονται εξελίξεις


Διαφ.

Μετά τα γκάζια του Μάριου Ηλιόπουλου στα Σπάτα για την εικόνα της ΑΕΚ στην ήττα με 3-1 από τη Νόα, στην Αρμενία, η οποία μπορεί να βάλει την ομάδα σε περιπέτειες, άπαντες στην Ένωση έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς αποκλεισμός από την Ευρώπη ισούται με καταστροφή. Τί γίνεται όσον αφορά τον σχεδιασμό; Γιατί την προηγούμενη εβδομάδα έρχονταν αντιφατικά μηνύματα. Από το ότι παγώνουν τα μεταγραφικά, μέχρι ότι η ομάδα κινείται για μεταγραφή τερματοφύλακα, με ονόματα που παίζουν εδώ και δεκαετία σε ρεπορτάζ ελληνικών ομάδων να ξανακάνουν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο.

height=484

Ανάθεμα για τον Στρακόσια

Το θέμα τερματοφύλακα δεν θα απασχολούσε στην ΑΕΚ, αν δεν είχαν προηγηθεί οι γκέλες του Θωμά Στρακόσια στο παιχνίδι με τη Νόα. Κάποιοι του χρεώνουν και 6 γκολ που έχει δεχτεί η Ένωση στα προκριματικά. Το να δέχεται το ανάθεμα ο Στρακόσια για όλα τα κακά της μοίρας της ομάδας πάντως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από υπερβολικό έως και άδικο.

Ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν πανηγυρικά δημοσιεύματα, μετά το κόψιμο Αθανασιάδη-Στάνκοβιτς και την ενίσχυση στα γκολπόστ με Μπρινιόλι-Στρακόσια, ότι η ΑΕΚ αποκτά το πιο αξιόπιστο και πιο ακριβοπληρωμένο δίδυμο τερματοφυλάκων στην Ελλάδα. Αν ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν είχε τραυματιστεί στην προθέρμανση της πρώτης αναμέτρησης με τη Νόα, τότε απλά θα είχε προτιμηθεί αντί του διεθνή Αλβανού πορτιέρε στα επόμενα παιχνίδια και δεν θα υπήρχε ούτε γραμμή για πιθανότητα μεταγραφής.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ένωση δίνει για τους δύο γκολκίπερ πάνω από 2 εκατ.Ευρώ σε συμβόλαια, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί ομάδα για Στάνκοβιτς και να ελαφρύνει από τα βαρίδια. Πάντως ο Στρακόσια έδειξε πιο έτοιμος από τον πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού στην πρόβα τζενεράλε με την Ομόνοια, στην Κύπρο και δίκαια προτιμήθηκε να παίξει βασικός στην Ευρώπη.

Τα μηνύματα του Αλμέιδα στα αριστερά

Ο αριστερός μπακ είναι μία από τις άμεσες ανάγκες ενίσχυσης που έχει η ΑΕΚ, παρότι έχει ήδη δύο παίκτες για τη θέση. Ο πρώτος είναι ο Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος ανανέωσε για έναν ακόμα χρόνο (τον περασμένο Ιούνιο) με την προοπτική να δώσει βοήθειες και ως στόπερ, αλλά και ο Σταύρος Πήλιος. Στο ματς με τη Νόα, ο Αλμέιδα έδειξε, ότι δεν πιστεύει σε κανέναν από τους δύο.

  Μαθήματα Ηλιόπουλου σε Μαρσιάλ! Viral η φώτο ως συνοδηγός του Super Μάριο

Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η κίνησή του να τοποθετήσει τον Αλεξάντρ Κάλενς στα αριστερά, μόνο και μόνο επειδή ο Περουβιανός τα πήγε καλά ως δεξί μπακ, στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ίντερ ΝτΕσκάλδες, στην Ανδόρρα, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε ο Ρότα. Για τη συγκεκριμένη αλχημεία ο Αργεντινός δεν έδωσε ποτέ εξήγηση, πέραν ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα…Με την κίνησή του ο Πελάδο φωνάζει ότι θέλει αριστερό μπακ.

Η περίπτωση του Μαζουακού

Το βράδυ της Κυριακής (12/8), μετά από σχεδόν ένα μήνα από την τελευταία φορά που κυκλοφόρησε κάτι για αριστερό μπακ στην ΑΕΚ, κυκλοφόρησε ένα νέο όνομα. Ο Αρτούρ Μαζουακού είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση και γνωστή, λόγω της θητείας του στον Ολυμπιακό. Ξέρει την Ελλάδα, είναι σε καλή ηλικία, έχει βέβαια ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, όπως βλέπουμε το ιατρικό ιστορικό του.

Τα μηνύματα όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι αντιφατικά. Από τη μία λέγεται, ότι η Ένωση κοιτάζει άλλες περιπτώσεις της σχετικής λίστας, ενώ υπάρχουν φωνές που δίνουν πιθανότητες στη μεταγραφή. Πάντως για τον παίκτη η Μπεσίκτας πέρσι έδωσε 2 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γουέστ Χαμ, ενώ εκτός από την ΑΕΚ έχει πλασαριστεί και σε άλλες ομάδε των Big4.

height=633

Φορ και αντί-Αραούχο

Η απόκτηση επιθετικού αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του σχεδιασμού στην ΑΕΚ, μετά την πώληση του Εζέκιελ Πόνσε στους Χιούστον Ντάιναμο. Πρόσφατα έπαιξε ένα πολύ δυνατό όνομα στο ρεπορτάζ που αφορά τον Βραζιλιάνο Κάρλος Βινίσιους της Φούλαμ, ένα θηρίο για τις αντίπαλες άμυνες. Το ζήτημα ενός κλασσικού φορ είναι σημαντικό. Γιατί μπορεί ο Λιβάι Γκαρσία να ξεκίνησει δυνατά τη σεζόν, έχοντας 5 γκολ στα προκριματικά, αλλά ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο, χρειάζεται πάντα ανάσες από τον πάγκο, γιατί είναι οργανισμός που χρειάζεται διαχείριση.

Υπάρχει όμως πάντα το θέμα με τον αντί-Αραούχο, για τον οποίο το όνομα που είναι πάντα στην επικαιρότητα είναι αυτό του Χοακίν Κορέα που ο Ινζάγκι επιμένει να τον έχει στη βιτρίνα, χρησιμοποιώντας τον σε φιλικά ματς της Ίντερ, προφανώς γιατί η ιταλική ομάδα θέλει να τον πουλήσει. Γράφτηκε μέχρι και ότι προτίθεται να τον αφήσει ελεύθερο για να απαλλαγεί από βαρύ συμβόλαιό του (πάνω από 6 εκατ.Ευρώ τον χρόνο), κάτι που όμως δεν συμφέρει την ΑΕΚ, η οποία καλοβλέπει έναν δανεισμό, με τον οποίο θα πλήρωνε μέρος των απολαβών του.

  “Πέρασε τα ιατρικά ο Μαρσιάλ - Πάει για τις υπογραφές”

Όπως και να έχει κομβικό σημείο για την εξέλιξη όλων των υποθέσων στην ΑΕΚ αποτελεί η ρεβάνς με τη Νόα. Γιατί αν η Ένωση αποκλειστεί, τότε ο σχεδιασμός θα πάει στράφι και τότε η ομάδα του Δικέφαλου αετού θα βρεθεί εκτός… πίστας, μιας και η ραλίστικη ορολογία είναι περισσότερο πιασάρικη την εποχή του Μάριου Ηλιόπουλου. Αν όλα πάνε καλά και οι κιτρινόμαυροι διορθώσουν το λάθος της Αρμενίας, τότε όλες οι υποθέσεις θα θέσουν ομαλότερα και σίγουρα μέχρι τέλη Αυγούστου θα έχουμε θετικές εξελίξεις στα μεταγραφικά. Ιδιαίτερα στα δύο καυτά ζητήματα που αφορούν τον αριστερό μπακ και τον φορ.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: