Άλωσε το Αγρίνιο η Λαμία σε ματς που τα είχε όλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λαμία κατάφερε να κερδίσει το Αγρίνιο σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλωσε το Αγρίνιο η Λαμία σε ματς που τα είχε όλα! (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό πήρε η Λαμία το βράδυ της Δευτέρας (19/8), ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη Super League της σεζόν 2024-25.

Ήταν ένα ματς με πολλές συγκινήσεις, καθώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έμεινε νωρίς με 10 παίκτες, ήταν ανώτερη όμως στο α’ ημίχρονο, ωστόσο οι παίκτες του Μαρίνου Σατσιά αντέδρασαν στην επανάληψη και με γκολ του Βλαχομήτρου πήραν το σημαντικό τρίποντο.

Και οι Φθιώτες, πάντως, τελείωσαν την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε πέναλτι στο 89’ και τη μεγάλη ευκαιρία να αποφύγει την ήττα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ντεντάκης στο 2’ έκανε μια επικίνδυνη σέντρα από δεξιά υποχρεώνοντας τον Τσάβες σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 9’ ο Τορεχόν σκόραρε από πλάγια θέση για τον Παναιτωλικό, ήταν όμως σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 11’ ο Σιέλης έκανε το φάουλ στον Βλαχομήτρο κι ενώ θα έβγαινε μόνος προ του Τσάβες, με τον διαιτητή Πολυχρόνη να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη δύο λεπτά αργότερα, αφού πρώτα χρειάστηκε τη συνδρομή του VAR.

Στο 24’ ο Νούνιες έκανε το μακρινό σουτ από αριστερά και μπλόκαρε εύκολα ο Τσάβες, με τον Λιάβα στο 31’ να προσπαθεί να φανεί απειλητικός για λογαριασμό των γηπεδούχων με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε με τις γροθιές.

  Ο τραυματισμός του Τσιφτσή και οι δυο δρόμοι του ΠΑΟΚ

Ένα λεπτό αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να νικά στο τετ α τετ τον Λομόνακο, ενώ στο 33’ λίγο έλειψε να βάλει γκολ με… βολέ ο Τσάβες, αλλά ο Κόστιτς δεν την πάτησε, όπως την είχε πατήσει ο Στρακόσα στο ματς της ΑΕΚ με τη Νόα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 35’ ο Αντράντε πήγε να κάνει τη ζημιά στους Αγρινιώτες ύστερα από ένα κόρνερ από δεξιά, αστοχώντας τελικά από κοντά κι ενώ υπήρξε και μια ένταση με τον Τσάβες σε αυτή τη φάση, για να αντικρίσουν αμφότεροι την κίτρινη κάρτα.

Στο 40’ ο Λιάβας είχε άλλη μία καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ και με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, με τον Κόστιτς να γλιτώνει από μεγάλη γκάφα στο 43’, καθώς μετά από ένα γέμισμα ήταν μακριά από την εστία του, πήγε να διώξει με το κεφάλι και λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ, καθώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, παρά τον παίκτη λιγότερο, με τον Λομόνακο στο 45’+1 να πετυχαίνει γκολ με κοντινό γυριστό σουτ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε υπόδειξη οφσάιντ, όπως επιβεβαίωσε το VAR.

Στο 56’ ο Σαραμαντάς έκανε το σουτ από θέση μέσα αριστερά κι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Τσάβες σε μια σημαντική ευκαιρία για τη Λαμία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Φουρτάδο να απειλήσει με ένα σουτ από δεξιά της περιοχής, για να φύγει ψηλά άουτ η μπάλα.

H υπεροχή των παικτών του Σατσιά στο β’ ημίχρονο επιβραβεύθηκε στο 65’, με τον Βλαχομήτρο να βρίσκει δίχτυα με δυνατή κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Φουρτάδο από δεξιά κι ενώ η μπάλα κόντραρε στον Παντελάκη.

  "Φόρτωσε" ο Μεντιλίμπαρ: "Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί…"

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 71’ ο Τορεχόν έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον συμπαίκτη του, τον Μαΐντεβατς, με τον Γκουίντο στο 82’ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό -και αχρείαστο η αλήθεια είναι- φάουλ στον Παντελάκη, σε εντελώς ακίνδυνο σημείο για τη Λαμία.

Έτσι, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε και στο 87’ οι παίκτες του Πετράκη κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Κορνέζου, όμως στο 89’ ο Ντίας από την άσπρη βούλα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν έγινε κάτι σημαντικό και οι Φθιώτες πήραν το σπουδαίο διπλό στην 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πολυχρόνης με βοηθούς τους Μηνούδη και Τσολακίδη, ενώ στο VAR ήταν ο Ευαγγέλου και ο Σαμοΐλης.

Κίτρινες: 36’ Τσάβες, 77’ Παντελάκης – 30’ Κορνέζος, 36’ Αντράντε, 39’ Αθανασακόπουλος, 74’ Γκουίντο, 85’ Φουρτάδο.

Κόκκινες: 13’ Σιέλης – 82’ Γκουίντο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης (84’ Τσελίκοβιτς), Λιάβας, Μαυρίας, Μπελεβώνης (74’ Νικολάου), Πέρες (84’ Λαχούντ), Μπουζούκης (74’ Κοντούρης), Τορεχόν, Ντίας, Λομόνακο (69’ Μαΐντεβατς).

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Αντράντε, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Ντεντάκης (46’ Ραντόνια), Νούνιες (68’ Μπίκοβ), Αθανασακόπουλος (46’ Γκουίντο), Σαραμαντάς (68’ Ρινγκ), Φουρτάδο, Mέκιτς, Βλαχομήτρος (84’ Δοϊρανλής).


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: