Πώς πήγε η πρώτη μέρα του “Var”, μέσω του “X”;

Πώς πήγε η αρχική μέρα του Var, μέσω της X;

Πώς πήγε η πρώτη μέρα του Var, μέσω του X;


Διαφ.

 Παρά ήταν πέρυσι τα λάθη, είτε υπέρ, είτε κατά της Χ, Ψ ομάδας. Τα ακυρωθέντα γκολ από κακή συνεννόηση των διαιτητών με το Var. Τα οφσάιντ ή τα πέναλτι που άλλος είχε δει και άλλος όχι και που, στην τελική κατέληγαν να έχουν πάντα το ίδιο αποτέλεσμα:  τη γκρίνια, αλλά και την οργή είτε των μεν, είτε των δε για την απώλεια σημαντικών βαθμών. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι κάποια στιγμή η Γουλβς έθεσε θέμα κατάργησής της: οι 20 ομάδες ψήφισαν, αλλά τελικά το Var παρέμεινε με 19-1.

 Στην προσπάθειά του, λοιπόν να φέρει ένα είδους πλήρους διαφάνειας ο πεπειραμένος Άγγλος Χάουαρντ Ουέμπ, πρώην διεθνής διαιτητής και νυν πρόεδρος της Pgmol, του οργανισμού που επιβλέπει και αξιολογεί τις σφυρίχτρες της Premier League λάνσαρε φέτος τη δυνατότητα, οι φίλαθλοι να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για το σκεπτικό των όποιων αποφάσεων του Var. Μία σημαντική καινοτομία, που θα υποστηρίζεται τεχνικά από το Χ, μέσω του προφίλ @PLMatchCenter και που εγκαινιάστηκε στο 13’ του Γιουνάιτεντ- Φούλαμ όταν το Var έλεγξε ότι η πιθανή επαφή του Ιβόμπι και του Ρόμπινσον, πάνω στον Ντιαλό δεν είχε τις προϋποθέσεις για πέναλτι. Ωραίο, γρήγορο και κυρίως χρήσιμο.

 height=445

 Μία δεύτερη πρωτοβουλία του Ουέμπ ήταν να καλέσει, έναν, έναν τους διαιτητές υποχρεώνοντάς τους να του αποκαλύψουν ποια ομάδα υποστηρίζουν ή υποστήριζαν, είτε μικρότεροι, είτε μεγαλύτεροι. Αυτό προέκυψε μετά την περυσινή διαμαρτυρία της Νότινγκαμ Φόρεστ στην οποία, σε αγώνα με την Έβερτον δεν της δόθηκαν τρία πέναλτι, γιγάντια σαν το γήπεδό της, το City Ground μόνο και μόνο γιατί στο Var βρισκόταν ο παλιός διαιτητής Στιούαρτ Άτγουελ, γνωστός οπαδός της Λούτον που πάλευε, μαζί με Φόρεστ και Έβερτον για τη σωτηρία της.

 Εννοείται, πως οι ομάδες που υποστηρίζουν οι διαιτητές δεν πρόκειται ν’ αποκαλυφθούν ποτέ και θα τις γνωρίζει μόνο ο Ουέμπ. Εξάλλου, θα τον βοηθήσουν ως προς τους ορισμούς, κάθε αγώνα και τίποτα περισσότερο. Δεν θα είχε όμως μεγάλη πλάκα ν’ αποκαλύπτονταν μέσω Χ; Αυτή ναι, μάλιστα, θα ήταν η απόλυτη καινοτομία!         

height=533


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: