Μάχη για στόπερ με ρεκόρ! Ιταλικό κόλπο μεταγραφών – Παίζει παντού πίσω

Αγώνας για τον θέση του στόπερ με ρεκόρ! Ιταλική τακτική μεταγραφών – Παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω.

Μάχη για στόπερ με ρεκόρ! Ιταλικό κόλπο μεταγραφών – Παίζει παντού πίσω


Διαφ.

Για τον δανεισμό του Ματέους Βιετέσκα παλεύει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τις τελευταίες ώρες τρέχει για να κλείσει άμεσα τα κενά που θα αφήσουν στο κέντρο της άμυνας του, λόγω της αποχώρησης του Κουλιεράκη και του Εκόνγκ. Η μία περίπτωση που φέρεται κλεισμένη είναι ο Γκαμπονέζος Ομάρ Κόλεϊ και η έτερη είναι ο 27χρονος Πολωνός που προορίζεται για αναπληρωματικός του Κεντζιόρα. Ο στόπερ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 με την Κάλιαρι, με τη φανέλα της οποίας μέτρησε την προηγούμενη σεζόν 21 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ.

height=421

Η μετακίνηση του όμως στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση λόγω φορολογικών. Ο παίκτης και η ιταλική ομάδα επωφελήθηκαν από ένα αναπτυξιακό διάταγμα που προσφέρει φοροαπαλλαγές για μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών, με την υποχρέωση ότι ο παίκτης θα μείνει στην Ιταλία για δύο χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής απέρριψε πρόταση δανεισμού στην Παλέρμο.

Ο παίκτης αποτελεί γέννημα θρέμμα της Λέγκιας Βαρσοβίας, την οποία υπηρέτησε από τις Υποδομές μέχρι την πρώτη ομάδα, ενώ αγωνίστηκε δανεικός σε Ντολντσάν Ζάμπκι, Χρόμπρι Γκλόγκοβ και Γκόρνικ Ζάμπρε. Μετά από 11 χρόνια στη Βαρσοβία όμως, κατά τα οποία κέρδισε τρία πρωταθλήματα, έπαιξε στο Europa League και κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα (έχει 4 συμμετοχές), πήρε μεταγραφή το 2022 στη γαλλική Κλερμόν, έναντι 1,3 εκατ.Ευρώ, μια κίνηση που αποτέλεσε την ακριβότερη αγορά στην ιστορία της ομάδας.

  Ατάκες... φωτιά για Τσάλοφ: Ο ΠΑΟΚ δεν είναι κατάλληλος για το επίπεδο του

Στη Γαλλία οι προσδοκίες ήταν τεράστιες, επειδή ήταν διεθνής και κλήθηκε να ανικαταστήσει το κενό του καλύτερου αμυντικού της Κλερμόν, Σεντρίκ Χουντοτζί που έφυγε για την Ανζέρ. Ο Πολωνός εγκλιματίστηκε γρήγορα, παρότι δεν μιλούσε καλά γαλλικά, πήρε φανέλα βασικού και αναδείχτηκε σε εξισορροπιστικός παράγων εντός των αποδυτηρίων. Αρχικά έπαιξε σε άμυνα τετράδας και στη συνέχεια με τριάδα, όπου είχε ρόλο δεξιού στόπερ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Γιαυτό και δέχτηκε σφοδρή κριτική από την Equipe για την εμφάνισή του σε ματς με την Τρουά, στο οποίο έκανε πολλά λάθη αντιμεντώπισε σοβαρά προβλήματα. Κατά γενική ομολογία αυτό ήταν το μοναδικό κακό παιχνίδι του Βιετέσκα στη Γαλλία. Στη Ligue 1 είχε τη σεζόν 2022-2023 35 συμμετοχές με 2 ασίστ, η Κλερμόν όχι μόνο σώθηκε αλλά τερμάτισε πάνω απτο κέντρο της βαθμολογίας (8η Θέση) και το καλοκαίρι του 2023 ήρθε η πρόταση της Κάλιαρι, η οποία έβγαλε από τα ταμεία 5 εκατ.Ευρώ για να τον φέρει στη Σαρδηνία.

  Αποκαλύψεις στο βίντεο Μαρσιάλ-Ηλιόπουλου! Μαγεία και κατακτήσεις

Ο Βιετέσκα διαπρέπει πρωτίστως σε αμυντικά καθήκοντα. Είναι δυνατός στον αέρα, κερδίζοντας πολλές μάχες και έχει καλές τοποθετήσεις στο χορτάρι. Στις μονομαχίες είναι αρκετά σταθερός, διαβάζει καλά το παιχνίδι. Ωστόσο υπολείπεται σε ταχύτητα, ένα μειονέκτημα, το οποίο δεν είναι τόσο ορατό, εξαιτίας του τρόπου που αγωνίζεται. Παίζει χαμηλά, κοντά στον τερματοφύλακα και σπάνια πιέζει ψηλά, διατηρώντας το βάθος. Γενικά θεωρείται σταθερός αμυντικός, ο οποίος μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις στα στόπερ, αλλά και στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεν διακρίνεται όμως για τη σκληρότητά του ως αμυντικός, όπως ο Κόλεϊ, του οποίου η θηριώδης φυσιογνωμία… τρομάζει. Ο Βιετέσκα δεν είναι αυτός που θα τρομάξει και θα φάει τον αντίπαλο είναι όμως ένας παίκτης εμπιστοσύνης που μπορεί να βγάλει εις πέρας τη δουλειά που πρέπει να κάνει.

height=447


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: