Η “τρελή” ομάδα, που αρέσκεται να κάνει πλάκα στους αριθμούς

Η παράξενη ομάδα που απολαμβάνει να πειράζει τους αριθμούς.

Η τρελή ομάδα, που αρέσκεται να κάνει πλάκα στους αριθμούς


Διαφ.

 Δύο νίκες, λοιπόν όλες κι όλες έχει πετύχει η Ομάδα του Τιτάνα στην 93χρονη, ποδοσφαιρική της ύπαρξη: αμφότερες με τον ίδιο αντίπαλο, πάντα στην πρωτεύουσα Σεραβάλε και η πλάκα είναι, και τις δύο με το ίδιο σκορ. Τη μία, σε φιλικό τον Απρίλιο του 2004, την άλλη την περασμένη Πέμπτη σε επίσημο, αυτή τη φορά παιχνίδι για το Nations League με χρυσό σκόρερ τον 19χρονο Νίκο Σένσολι που την εποχή του πρώτου, και επίσης ιστορικού 1-0 ήταν ακόμη αγέννητο.  

 Αυτή τη φορά όμως, η σημασία, αλλά και η γεύση της συγκεκριμένης νίκης ήταν εντελώς διαφορετικές. Αφενός γιατί, από το ’04 μέχρι σήμερα μεσολάβησαν 141 ολόκληρα παιχνίδια χωρίς νίκη. Αφετέρου γιατί, αυτό το 3ποντο ίσως δώσει την ευκαιρία στο Σαν Μαρίνο να ξεκολλήσει, επιτέλους από την τελευταία (210η) θέση του Ranking της Fifa και σταδιακά να προσπεράσει μία από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, Σρι Λάνκα, Γκουάμ, Πακιστάν, Μπελίζε, Μπουτάν και Γιβραλτάρ που, αυτή τη στιγμή είναι, κάπως καλύτερές του.

 Έως σήμερα το Σαν Μαρίνο, αυτόνομο κράτος χτισμένο στον όρο Τιτάνα και με θέα την Αδριατική, μία ώρα δρόμος από την Ανκόνα κι άλλη μία από το Ρίμινι ήταν και είναι, κυρίως γνωστό ως το 5ο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου. Το 3ο μικρότερο στην Ευρώπη, μετά την Πόλη του Βατικάνο και το Μονακό. Όπως και το 3ο κρατίδιο του πλανήτη που βρίσκεται στα εδάφη ενός άλλου κράτους, μετά την Πόλη του Βατικάνο (Ιταλία) και το Λεσότο (Νότιος Αφρική).

 height=493

 Για τον κόσμο του αθλητισμού όμως ή, κυρίως του ποδόσφαιρου, η μόνη φήμη που έχτισε ήταν της ομάδας Σταχτοπούτας ή της ομάδας στρώματος με την έννοια πως, αναπόφευκτα ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο θήραμα για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που, ενώ η Ομοσπονδία του ιδρύθηκε το μακρινό 1931 κατάφερε να συγκεντρώσει εθνική ομάδα μόνο το 1986.

 Παρόλα αυτά, και παρόλο το βαρύ 0-13 που γνώρισε κάποτε από τη Γερμανία, το Σαν Μαρίνο κατέχει ακόμη και σήμερα το ρεκόρ του γρηγορότερου γκολ που πέτυχε ποτέ μία εθνική ομάδα στην Ιστορία της προκριματικής φάσης ενός Μουντιάλ. Το γκολ που πέτυχε το 1993, ύστερα από μόλις 8 δευτερόλεπτα και 3 κλάσματα σε βάρος της Αγγλίας, άσχετα εάν μετά τα Τρία Λιοντάρια ξύπνησαν και τελικά νίκησαν 1-7. Περασμένα, ξεχασμένα. Ο νέος στόχος είναι πλέον να ξεκολλήσει από τον πάτο της παγκόσμιας κατάταξης. Και αν αλώσει και τη Βαντούζ είναι βέβαιο πως θα το πετύχει.                  


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: