Μετά τον Αλόνσο κινδυνεύει και 2ος κόουτς μεγάλης ομάδας – Έτοιμος διάδοχος


Μετά τον Αλόνσο κινδυνεύει και 2ος κόουτς μεγάλης ομάδας – Έτοιμος διάδοχος


Διαφ.

Σαφώς και είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε απωλέσει οριστικά τις ελπίδες του για τίτλο, ακόμα και αν έμενε στο -8 από την κορυφή με ήττα στην Τούμπα. Και προφανώς το τωρινό -5 δεν είναι απαγορευτικό για τη συνέχεια. Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Αλόνσο βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (5 βαθμοί σε τέσσερις αγωνιστικές) και η απόδοση της ομάδας προβληματίζουν.

Ρίχνοντας κανείς μία ματιά στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, θα διαπιστώσει πως ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω από τον Ουρουγουανό προπονητή, που είναι πλέον υπό κρίση. Άσχετα αν η ΠΑΕ δεν έχει αφήσει τίποτα να διαρρεύσει από επίσημα χείλη, πληροφορίες αναφέρουν πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον Αλόνσο. Αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή (22/9), μιάς και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για άλλη γκέλα.

Intime

Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να νικήσει την ομάδα των Σερρών, η οποία έχει μόλις έναν βαθμό σε τέσσερις αγωνιστικές, τα πράγματα θα γίνουν ασφυκτικά για τον Αλόνσο, αλλά παράλληλα θα αρχίσουν πλέον να ζορίζουν και βαθμολογικά. Και αυτό γιατί οι Πράσινοι έχουν στη συνέχεια δύο σερί ντέρμπι, με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (29/9) και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (6/10).

Σε περίπτωση απώλειας βαθμών με τον Πανσερραϊκό, δεν αποκλείεται οι Πράσινοι να πορευθούν στα ντέρμπι έχοντας άλλον προπονητή στον πάγκο! Αλλά ακόμα κι αν έρθει η νίκη κόντρα στους Σερραίους, κανείς δεν εγγυάται στον Αλόνσο ότι θα κρατήσει τη θέση του αν η ομάδα δεν δείξει εμφανή σημάδια βελτίωσης το επόμενο διάστημα. Άρα ο 49χρονος κόουτς καλείται να δώσει τις… δυσκολότερες εξετάσεις που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει. Με δύο ντέρμπι και ένα ευρωπαϊκό ματς (3/10 στη Βοσνία κόντρα στη Μπόρατς) μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

“Ζόρια” για Μάντζιο στον Άρη

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Άκης Μάντζιος στον Άρη, ο οποίος έχει κάνει επίσης μέτριο ξεκίνημα, δυσανάλογο με τις φιλοδοξίες που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν.

Όπως και ο Αλόνσο, ο Έλληνας τεχνικός έχει μπροστά του ζόρικες αποστολές, καθώς ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό το Σάββατο (21/9) και εν συνεχεία πηγαίνει στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (29/9). Με δεδομένο ότι η ομάδα κατάφερε να μαζέψει μόλις 5 πόντους στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές με σχετικά ευνοϊκό πρόγραμμα, το χειρότερο σενάριο (δηλαδή δύο ήττες στα ντέρμπι) θα την αφήσει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.



Τα αποτελέσματα, αλλά και ο τρόπος που θα παρουσιαστεί ο Άρης στα ματς υψηλών απαιτήσεων που ακολουθούν, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία. Κανείς δεν ζητά από τον Έλληνα τεχνικό να πάρει… υποχρεωτικά δύο νίκες, όμως οι Κίτρινοι ψάχνουν οπωσδήποτε αφύπνιση.

Δυστυχώς πάντως για τον Έλληνα προπονητή, τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί η πληροφορία πως ο Θοδωρής Καρυπίδης έχει ήδη βρει τον διάδοχό του και περιμένει την… γκέλα. Είναι πολύ γνωστός κόουτς, που βρίσκεται για χρόνια στο εξωτερικό, όμως έχει μεγάλη καριέρα σε κορυφαία ελληνική ομάδα!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: