Αλλαγή πλάνου στον ΠΑΟ λόγω FFP – Ποιους πουλάει ο Αλαφούζος, όχι Ιωαννίδη!


Αλλαγή πλάνου στον ΠΑΟ λόγω FFP – Ποιους πουλάει ο Αλαφούζος, όχι Ιωαννίδη!


Διαφ.

Ο Παναθηναϊκός προέβη σε μία πολύ σημαντική επένδυση το φετινό καλοκαίρι, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε πολλά χρήματα και έντυσε στα πράσινα δυνατά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Από την εποχή της πολυμετοχικότητας είχαν οι Πράσινοι να παρουσιάσουν τέτοιο ρόστερ, γεμάτο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ουκ ολίγα μεγάλα συμβόλαια. Πέραν των Πελίστρι, Τετέ, Ίνγκασον, Ουναΐ κλπ, ακόμα και παίκτες που δεν υπολογίζονται, όπως οι Βιλένα και Βέρμπιτς, κοστίζουν πολλά στον σύλλογο.

Το Τριφύλλι καλείται να εξορθολογίσει τα οικονομικά του, ειδάλλως ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με το Financial Fair Play της UEFA. Θα απορήσει κανείς, πώς γίνεται να μην έχουν το ίδιο θέμα ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, που ξοδεύουν υπέρογκα ποσά, αλλά να την πληρώσει ο Παναθηναϊκός; Η απάντηση βρίσκεται αφενός στο ότι οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα άρα μεγαλύτερη ευελιξία στο να ξοδεύουν, και αφετέρου στο ότι η UEFA κάποιες φορές κάνει τα… στραβά μάτια όταν πρόκειται για εμπορικές ομάδες-κολοσσούς. Δεν είναι το σωστό ούτε το δίκαιο όμως αποτελεί μία πραγματικότητα, που οι Πράσινοι υποχρεούνται να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν.

Intme


Ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε μία καλή ευρωπαϊκή πορεία, που αυτομάτως θα φέρει έσοδα. Επειδή όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς πόσο μακριά θα φτάσει στο Conference League, ο ασφαλέστερος τρόπος να ισορροπήσει -ως ένα βαθμό- τα μεταγραφικά έξοδα με τα έσοδά του είναι οι πωλήσεις παικτών τον Ιανουάριο.

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Όχι, ο Ιωαννίδης δεν βρίσκεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών που είναι προς πώληση τον Ιανουάριο! Οι Πράσινοι θα τον είχαν πουλήσει ήδη από το καλοκαίρι αν ήθελαν να το κάνουν. Οι όποιες εξελίξεις θα μεταφερθούν για το επόμενο καλοκαίρι, με τον Παναθηναϊκό να στοχεύει πρωτίστως στην ανανέωση του συμβολαίου του Φώτη. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να αποχωρήσει ο καλύτερος επιθετικός του ρόστερ μεσούσης της σεζόν.

Intime

Στο Τριφύλλι θα είναι ευτυχείς εάν μπορέσουν να πουλήσουν τον Βέρμπιτς, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο με τον παίκτη ουσιαστικά σε απραξία έως τον Ιανουάριο. Η πιο ρεαλιστική πιθανότητα αφορά τον δανεισμό του Σλοβένου, αρκεί τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του. Το ίδιο ισχύει για τον επίσης “κομμένο” Τρουιγέ. Αντιθέτως ο Βιλένα διατηρεί πιο δυνατό όνομα στην αγορά και θα μπορούσε πιο εύκολα να φέρει κάποια πρόταση, ενώ ανάλογα είναι τα δεδομένα και με τον Κλεϊνχέισλερ.

Ο Σπόραρ έμεινε στην ομάδα παρά τα συνεχή ρεπορτάζ που τον ήθελαν να είναι “φευγάτος”, ωστόσο θεωρείται από τα πρώτα… φαβορί για πώληση τον Ιανουάριο. Ειδικά αν κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις και πετύχει γκολ (ήδη έχει ένα), η αξία του θα ανέβει. “Γκελ” στην αγορά κάνει και ο συμπατριώτης του, Τσέριν, αν και προτεραιότητα του Τριφυλλιού αυτή τη στιγμή είναι να τον ανανεώσει. Εντούτοις, με τη μεσαία γραμμή γεμάτη (Αράο, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Ζέκα),  όλα είναι ανοιχτά εφόσον “σκάσει” κάποια ικανοποιητική προσφορά για τον Τσέριν.

Παράλληλα, δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανή εξέλιξη με τον Βαγιαννίδη όσο δεν υπάρχει συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του. Ο παίκτης έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί ελεύθερα με άλλες ομάδες από την 1η Ιανουαρίου, συνεπώς ίσως οι Πράσινοι επιδιώξουν να τον πουλήσουν πριν από αυτή την ημερομηνία, αντί να ρισκάρουν να τον χάσουν δίχως χρήματα.

Intime

Όλα τα ονόματα που αναφέρθηκαν ως τώρα είναι ενδεικτικά. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού, για τους οποίους ο σύλλογος θα έμπαινε σε συζητήσεις αν έβρισκε πρόσφορα έδαφος για πώληση. Γερεμέγεφ, Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Λημνιός, Μαντσίνι αποτελούν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα στα ταμεία. Και σίγουρα οι Πράσινοι δεν “καίγονται” να τους κρατήσουν όλους!

  Εξελίξεις με ξένο του Ολυμπιακού! Στην Αθήνα ο μάνατζέρ του

Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: