Ιδανικό σενάριο για τους οπαδούς – Μπαίνει νωρίτερα ο ΠΑΟ στον Βοτανικό;


Ιδανικό σενάριο για τους οπαδούς – Μπαίνει νωρίτερα ο ΠΑΟ στον Βοτανικό;


Διαφ.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Αθηναίων, Γιάννης Γραμματικογιάννης, μίλησε στο «The TOC» για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, την χρηματοδότηση αλλά και τον χρονικό ορίζοντα.

Το προσχέδιο των εγκαταστάσεων για το γήπεδο στον Βοτανικό
InTime / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης «τρέχει», με στόχο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ένα σύγχρονο γήπεδο στον Βοτανικό, με τον Γιάννη Γραμματικογιάννη να μιλάει στο «The TOC» για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το έργο.

Όπως λοιπόν εξήγησε, η ανανέωση της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων έως το 2039 ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία βέβαια αποδεικνύει την δουλειά που γίνεται, ενώ τόνισε ότι η κατασκευαστική κοινοπραξία θα μπορεί τον Νοέμβριο να ξεκινήσει με το κυρίως έργο!

Το προσχέδιο των εγκαταστάσεων για το γήπεδο στον Βοτανικό
InTime / Δελτίο τύπου / POOL

Επεσήμανε πως οι εταιρίες είναι ήδη σε ετοιμότητα και έχουν αναπτύξει τα εργοτάξιά τους, ενώ «τρέχουν» οι συζητήσεις με υπεργολάβους. Όσον αφορά την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, είπε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα αποζημιώσεων, ενώ η χρηματοδότηση καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κι έτσι το γήπεδο δεν υπόκειται στους χρονικούς περιορισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο.

  Επικό "τρολάρισμα" οπαδών της Μίλαν στην Ίντερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μπει στο νέο γήπεδο ακόμα και μέσα στο 2026, δίχως να χρειαστεί να περιμένει την σεζόν 2027-28. Για να γίνει αυτό πάντως θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να προχωρήσουν με… γοργούς ρυθμούς στα επόμενα βήματα.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: