Ο Μελισσανίδης έκανε… δώρο παίκτη σε Αλαφούζο – Τον “κλέβει” τώρα η ΑΕΚ!


Ο Μελισσανίδης έκανε… δώρο παίκτη σε Αλαφούζο – Τον “κλέβει” τώρα η ΑΕΚ!


Διαφ.

Σπλάχνο από τα σπλάχνα τού Παναθηναϊκού είναι ο Γιώργος Βαγιαννίδης, καθώς ήταν για πολλά χρόνια στις ακαδημίες των Πράσινων πριν φύγει τον Σεπτέμβρη του 2020 για την Ίντερ. Ο 19χρονος, τότε, άσος δεν είχε καταφέρει να βρει χώρο στην ιταλική ομάδα, είχε δοθεί δανεικός στην Σεντ Τρουιντεν και έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβρη του 2021, είχε επιστρέψει στο Τριφύλλι. 

Αρχικά οι Πράσινοι του είχαν δώσει θεση στον Παναθηναϊκό β΄, αλλά από το καλοκαίρι του 2022 βρέθηκε ξανά στην πρώτη ομάδα και η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή – Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από τις 300.000 ευρώ που ήταν το market value το καλοκαίρι του 2022, σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 4 εκατ! Πρόσφατα έγινε και διεθνής με την εθνική ομάδα ανδρών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του από τη Μποταφόγκο αλλά και την Μπράγκα!

Θα ανανεώσει ο Βαγιαννίδης με τον Παναθηναϊκό;

Τελικά ο 23χρονος άσος δεν είχε πωληθεί, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος βάζει πια πολύ ψηλά τον πήχη για να αποχωρήσει παίκτης από το Τριφύλλι, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει η κουβέντα για το μέλλον του. Γιατί το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι τού 2025 και, μοιραία, σε τρεις μήνες από τώρα μπορεί να έχει επαφές και να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί.

Υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε ήδη να είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του (μην ξεχνάμε ότι κάπως έτσι είχε πάει, πέρσι, και η υπόθεση του Μπρινιόλι), αν και για να είμαστε σαφείς στα τέλη του 2023 είχε γίνει κουβέντα για επέκταση στο συμβόλαιο του Βαγιαννίδη. Μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία, αλλά λίγο μετά από εκείνη την περίοδο είχε εμφανιστεί η Μποταφόγκο στο προσκήνιο και είχε προσφέρει στον παίκτη συμβόλαιο με ετήσιο κασέ στο 1,2 εκατ. ευρώ (και με 4+ εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός – Αντίθετα η Μπράγκα έφτασε μέχρι τα 3 εκατ. ευρώ)!

  Έκλεψε την παράσταση ο Καρυπίδης κόντρα στον Ολυμπιακό! (ΦΩΤΟ)

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Μποταφόγκο έβαλε στη λίστα της τον Βαγιαννίδη γιατί έχει προπονητή τον Πορτογάλο Αρτούρ Ζόρζε, που πριν από λίγους μήνες ήταν στην Μπράγκα, με αποτέλεσμα να αλλάξει τα δεδομένα για τον 23χρονο άσο. Μάλιστα, ο Βαγιαννίδης είχε ρωτήσει τον Αράο την άποψή του για τη Μποταφόγκο όταν είχε μάθει για το ενδιαφέρον, καθώς η βραζιλιάνικη ομάδα έψαχνε εναγωνίως για δεξιό μπακ (μέσα στο καλοκαίρι ενόχλησαν και τον Ολυμπιακό για τον Ροντινέι). 

Η πρόταση της βραζιλιάνικης ομάδας σε κάθε περίπτωση άλλαξε τα δεδομένα, καθώς τώρα ο παίκτης λαμβάνει λιγότερα από 100.000 ευρώ (περίπου 85.000 ευρώ είναι το κασέ του!) και οι Πράσινοι του είχαν προσφέρει 300.000 ευρώ στην αναπροσαρμογή! Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπάλντοκ παίρνει κοντά στις 800.000 ευρώ, ενώ ο Κώτσιρας λαμβάνει 400.000 ευρώ!

Προφανώς, βέβαια, καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι 1,2 εκατ. ευρώ σε Έλληνα μπακ είναι πολύ δύσκολο να βρει στη Σούπερ Λιγκ, αλλά αυτό που βγαίνει από την πλευρά τού παίκτη είναι πως θέλει να νιώσει ότι είναι ξεχωριστός στον Παναθηναϊκό! Ακόμα κι αν τα χρήματα της νέας προσφοράς δεν είναι στο 1,2 εκατ. ευρώ, μπορούν οι Πρασινοι να τον κάνουν να νιώσει χρήσιμος με συμβόλαιο 800.000+ ευρώ και να είναι βασικός και αναντικατάστατος στην 11άδα – Αυτή θα ήταν μια καλή βάση για κουβέντα.

  Ιδανικό σενάριο για τους οπαδούς - Μπαίνει νωρίτερα ο ΠΑΟ στον Βοτανικό;

Ποιες ελληνικές ομάδες… ζαχαρωνουν τον Βαγιαννίδη!

Στο θέμα Βαγιαννίδη υπάρχει ψωμί με ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες. Και για να μην το πολυλογούμε, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τον έχουν στη λίστα τους καθώς τόσο ο Ραζβαν Λουτσέσκου όσο και Ματίας Αλμέιδα τον έχουν ξεχωρίσει για την παρουσία του με την πράσινη φανέλα…

Θα μείνει τελικά ο Βαγιαννιδης στον Παναθηναϊκό

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα δεδομένα που αναλύουμε, δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό! Όπως το γράφουμε! Φυσικά μπορεί να υπάρξει ανατροπή δεδομένων αλλά με βάση όσα υπάρχουν τώρα στο τραπέζι, δεν είναι εύκολο να μείνει ο Έλληνας άσος στο Τριφύλλι. Κι αυτό δεν είναι κάτι που χρειάζεται να το αναπτύξουμε περισσοτερο… 

Το… δώρο σε Αλαφούζο από Μελισσανίδη

Όταν είχε φύγει ο Βαγιαννίδης για την Ίντερ, στον Παναθηναϊκό κάπως ήταν… χολοσκασμένοι γιατί η ομάδα δεν έλαβε τίποτα για τη μετακίνησή του. Η περιπέτεια στην Ιταλία δεν πήγε καλά και το καλοκαίρι τού 2021 ήταν διαθέσιμος για να επιστρέψει όπως έφυγε: Δωρεάν. Ξέρετε ποια ελληνική ομάδα είχε δείξει πρώτη ενδιαφέρον; Η ΑΕΚ τού Δημήτρη Μελισσανίδη! Μάλιστα, ο αστικός μύθος αναφέρει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είχε επικοινωνήσει προσωπικά με τον Τίγρη για να επιτρέψει στον “Βάγια” να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό χωρίς παρέμβαση της Ένωσης, καθώς ο Mr. ΣΚΑΪ αναγνωρίζει ότι παιδί της ομάδας.

Βέβαια ο Αλαφούζος δεν του είχε χαριστεί, τον είχε στείλει για μια ολόκληρη σεζόν στον Παναθηναϊκό β΄, εκεί δηλαδη που τον παρακολουθούσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και, τελικά, έκανε την εισήγηση το καλοκαίρι του 2022 για να ενταχθεί στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: