Λιόν: Το έλλειμμα 300 εκατ., η οικονομική κρίση και οι απολύσεις


Λιόν: Το έλλειμμα 300 εκατ., η οικονομική κρίση και οι απολύσεις


Διαφ.

Το Eagle Football Group, που ανήκει στον Αμερικανό επιχειρηματία Τζον Τέξτορ-ιδιοκτήτη της γαλλικής ομάδας-, παρουσίασε μια έκθεση εξηγώντας τις οικονομικές δυσκολίες της Λιόν, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingregistrado.

Η έκθεση, που έδωσε στη δημοσιότητα το Eagle Football Group, αναφέρει ότι η  Λιόν, η οποία αυτή τη στιγμή έχει περίπου 600 υπαλλήλους, πρέπει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων σε 500, με περίπου 73 απολύσεις και 20 «μετακομίσεις» εντός του συλλόγου.

Επίσης -σύμφωνα με την έκθεση-, η Λιόν έλαβε 39 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση παικτών στην τελευταία μεταγραφική αγορά, η οποία έκλεισε στα τέλη Αυγούστου, αλλά οι Γάλλοι ξόδεψαν 145 εκατομμύρια ευρώ για νέες μεταγραφές. 

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η πτώση των αξιών της νέας διανομής τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη σεζόν 2024/25, σε συνεργασία με το Dazn (TV) και το LFP (γαλλική λίγκα). 

  Επίσημο! Τότε το πρώτο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ της χρονιάς

Ανησυχώντας για το μέλλον της Λιόν, το Eagle Football Group υπόσχεται να επενδύσει 40 εκατομμύρια ευρώ στον σύλλογο. 

Τα χρήματα θα προέλθουν από τη μελλοντική πώληση του 45% της Κρίσταλ Πάλας, ενός συλλόγου που διαχειρίζεται επίσης ο Τζον Τέξτορ, ο οποίος απέκτησε επίσης την Μποταφόγκο τον Ιανουάριο του 2022. 

Ο όμιλος εξακολουθεί να σκοπεύει να πουλήσει μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έτσι να μειώσει τα χρέη του με μια νέα πηγή κεφαλαίου, εκτός από την πώληση συμπληρωματικών περιουσιακών στοιχείων.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: