“Φτιάχνουν” Πινέδα, περιμένουν στη γωνία Πήλιο! Λάθος Αλμέιδα με Πιερό


“Φτιάχνουν” Πινέδα, περιμένουν στη γωνία Πήλιο! Λάθος Αλμέιδα με Πιερό


Διαφ.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για την ΑΕΚ, ώστε να δώσει μια γλυκιά γεύση στον κόσμο της, μετά το στραβοπάτημα στη Λεωφόρο την 5η αγωνιστική με την Athens Kallithea. Το αρνητικό για τον Ματίας Αλμέιδα είναι, ότι σε ένα ακόμα ματς η Ένωση θα παρουσιαστεί με προβλήματα, αφού εκτός εξίσωσης είναι σίγουρα οι Λιβάι Γκαρσία, Μουκουντί και Γκατσίνοβιτς, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Οντουμπάτζο. Είναι θετικό, ότι ο Αργεντινός τεχνικός υπολογίζει δύο δυνατές μονάδες, τον Λαμέλα και τον Λιούμπισιτς, οι οποίοι προσθέτουν επιπλέον επιλογές, ενώ κερδίζει πόντους για να μπει στην αποστολή και ο Μπρινιόλι.

Από εκεί και πέρα στην κατάρτιση της ενδεκάδας υπάρχουν κάποια δεδομένα αλλά και ερωτηματικά. Αν μπούμε σε διαδικασία να κάνουμε μια εκτίμηση στα πρόσωπα που θα επιλεχθούν, θα λέγαμε, ότι ο Στρακόσια θα είναι ο τερματοφύλακας, αφού ακόμα και αν ο Ιταλός μπει στην 18άδα, δεν έχει ακόμα αγωνιστικό ρυθμό. Δεξιά επιστρέφει ο Ρότα που έμεινε εκτός με Καλλιθέα, ενώ τη θέση του Μουκουντί, δίπλα στον Βίντα, αναμένεται να πάρει ο Κάλενς, που αναπλήρωσε το κενό του Καμερουνέζου, όταν έγινε αλλαγή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης της Λεωφόρου.

Περιμένουν στη γωνία τον Πήλιο

Ο προβληματισμός έγκειται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αναφορές στον Τύπο κάνουν λόγο για επιστροφή Χατζισαφί στο σχήμα, όχι λόγω μέτριας εμφάνισης του Πήλιου στο προηγούμενο ματς, αλλά περισσότερο για ένα τράβηγμα εντός περιοχής, από την οποία δημιουργήθηκαν διαμαρτυρίες για πέναλτι, αλλά ο Λανουά ούτε που ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη αμφισβητούμενη φάση. Ο 23χρονος αμυντικός δεν ήταν τραγικός, εδώ όμως υπάρχει κάτι που κάνει σίγουρα τον απλό οπαδό της ΑΕΚ να αναρωτιέται.

Βέβαια υπήρχαν αναφορές και σχόλια που «έκαιγαν» τον Πήλιο ακόμα μετά το πολύ καλό ματς που έκανε στην πρεμιέρα της Super League με τον ΟΦΗ, όπου είχε γκολ και ασίστ και αναδείχτηκε MVP. Ήταν φυσικό επακόλουθο να τον περιμένουν στη γωνία σε ένα μέτριο παιχνίδι, το οποίο στράβωσε για την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού.

Intime

«Σπρώχνουν» Πινέδα

Από την άλλη πλευρά, παρατηρούμε τρεις αναφορές και μάλιστα πρωτοσέλιδες στον ρόλο του Πινέδα στο ντέρμπι. Ο Μεξικανός, πιστός στρατιώτης του Αλμέιδα, τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας με Καλλιθέα εν τη απουσία του Ρότα και ο Τύπος υπογραμμίζει τη σημασία της παρουσίας του στο βασικό σχήμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι ότι ο 28χρονος χαφ είναι σε ανοδική πορεία. Το καλοκαίρι ταλαιπώρησε

  Χαμόγελα Μάντζιου ενόψει ΠΑΟΚ - Επιστροφή σημαντικού παίκτη για Άρη

την «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα με το θέμα της μεταγραφής του στη Μοντερέι και τις δηλώσεις του μάνατζέρ του, ο οποίος αναστάτωσε τον οργανισμό της ΑΕΚ. Εν προκειμένω ο Πινέδα φαίνεται ανεβασμένος και η ρέντα του στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποτελεί πολύ σημαντικός παράγων για το κυριακάτικο παιχνίδι.

Το πρώτο του γκολ κόντρα στους «Πράσινους» σημειώθηκε στην 4η αγωνιστική της σεζόν 2022-23, στη Λεωφόρο, το οποίο δεν στάθηκε αρκετό για να έρθει η νίκη, αφού το ματς έληξε με ήττα με 2-1 για την Ένωση. Την ίδια αγωνιστική περίοδο σημείωσε το μοναδικό τέρμα στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας για τη 17η αγωνιστική. Σκόραρε και στη νίκη με 2-1 στη Λεωφόρο τη σεζόν 2023-2024 το νικητήριο τέρμα για την ΑΕΚ που επικράτησε 2-1. Συνολικά λοιπόν ο Πινέδα μετρά τρία γκολ εις βάρος του Παναθηναϊκού, η ιστορία του βέβαια με το «Τριφύλλι» δεν σημαίνει βέβαια, ότι θα δώσει και τη νίκη.

Intime

Το λάθος Αλμέιδα με Πιερό

Από εκεί και πέρα στα χαφ θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Σιμάνσκι ως κόφτη με τον Μεξικανό δίπλα του ως οχτάρι. Στα αριστερά θα μείνει ο Κοϊτά και ο Ελίασον δεξιά, στην κορυφή της επίθεσης θα δούμε τον Πιερό και παρτενέρ του παίζεται αν θα είναι ο Λαμέλα με τον Λιούμπισιτς.

Για τον Αϊτινό επιθετικό πάντως υπάρχουν φωνές, ότι ο Αλμέιδα δεν χρησιμοποιεί σωστά! Λέγεται, ότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ πρέπει να παίξει με πιο κοντά τις γραμμές της και να μη δημιουργηθούν… υπεραποστάσεις έξω από την περιοχή των “πρασίνων”, προκειμένου να πάρει μπάλες μέσα στο κουτί και να τροφοδοτηθεί ουσιαστικά. Αυτό όμως δεν συνέβη στη γκέλα με την Athens Kallithea.

Intime

Ακραίο σενάριο για Μαρσιάλ

Ο Άντονι Μαρσιάλ ανακοινώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου από την ΑΕΚ και άρχισε πριν μερικές ημέρες να προπονείται στα Σπάτα. Στην πρώτη του προπόνηση μάλιστα, έκανε μέρος του φουλ προγράμματος και στις ασκήσεις στις στημένες φάσεις, προπονήθηκε ατομικά. Η συμμετοχή του στην αποστολή του ντέρμπι είναι ουτοπική.

Ο Αλμέιδα αναγνωρίζει την ποιότητά του και περιμένει να μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα κυρίως στη φυσική του κατάσταση. Για τον Αργεντινό τεχνικός, ο παίκτης περνάει… εξετάσεις, που έχουν να κάνουν με τη φυσική κατάσταση, για να διαπιστωθεί σε ποιο επίπεδο βρίσκεται και πόσο μπορεί να φτάσει. Πάει καλά, αλλά σε ντέρμπι χρειάζονται ετοιμοπόλεμοι παίκτες…

  Aτάκα Δάρλα για ΠΑΟΚ: "Άδικο το αποτέλεσμα - Μου άρεσε ο Κόλεϊ"

Ψάχνουν τη διαρροή για Ηλιόπουλο

Αίσθηση έκανε η αποκάλυψη του Sportdog, ότι ο Ηλιόπουλος ζήτησε εξηγήσεις στα Σπάτα για τους τραυματισμούς στην ΑΕΚ. Όπως ενημερωθήκατε, ο ιδιοκτήτης της Ένωσης βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης και συζήτησε πάνω από μια ώρα με τον Ματίας Αλμέιδα. Ανάμεσα στα θέματα που κουβέντιασαν ήταν και το ζήτημα των τραυματισμών, το οποίο πραγματικά είναι αρκετά σοβαρό.

To Sportdog σας είχε παρουσιάσει σχετικό θέμα, ότι η ΑΕΚ εκπέμπει SOS για το θέμα των τραυματισμών. Η Ένωση ήταν και άτυχη αυτό το καλοκαίρι καθώς προέκυψαν δύο σοβαροί τραυματισμοί, αυτή των Μπρινιόλι-Γιόνσον. Συνολικά μέτρησε 8 τραυματισμούς ποδοσφαιριστών από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Μπορεί κάποιοι να αναζητούν τη διαρροή για την είδηση της συνάντησης Ηλιόπουλου-Αλμέιδα, αλλά έτσι το πρόβλημα των τραυματισμών δεν λύνεται. 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: