Στο… τραπέζι για ΠΑΟ ο Γιουνγκ – Στη “γωνία” για τον free agent Νάναλι!


Στο… τραπέζι για ΠΑΟ ο Γιουνγκ – Στη “γωνία” για τον free agent Νάναλι!


Διαφ.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσία τού Παναθηναϊκού στην Κύπρο, για τα φιλικά που είχε δώσει εκεί η ομάδα, καθώς οι Πράσινοι είχαν την ευκαιρία για να βρεθούν σε έναν τόπο που έχουν αμέτρητους φίλους και να αγωνιστούν εναντίον ομάδων σοβαρού επιπέδου.

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιου πέτυχαν πολλά με την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο, τόσο στο αγωνιστικό όσο και με τις επαφές που είχαν με ανθρώπους του μπάσκετ στο νησί της Αφροδίτης. Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα ενδιαφέροντα, που μάλιστα δεν έχετε διαβάσει πουθενά αλλού!

Γιατί στις επαφές που είχαν με μπασκετανθρώπους στη Κύπρο, τέθηκε στα υπόψη τους η περίπτωση ενός 22χρονος φόργουορντ, που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να απασχολήσει το Τριφύλλι. Πριν από αυτό όμως είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το επίπεδο του μπάσκετ στην Κύπρο δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό.

Μην έχουμε στο μυαλό μας ότι το επίπεδο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού υπάρχει στη Μεγαλόνησο, καθώς το πιθανότερο είναι να λέγαμε ότι περισσότερο θυμίζει τη δική μας Α2 το πρωτάθλημα, παρά κάτι πιο ψηλά από αυτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αινέας Γιουγκ (@aeneasjung)

Με βάση αυτό το δεδομένο, δηλαδή με βάση τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει στο επίπεδο, υπήρξαν άνθρωποι που έθεσαν υπόψιν τού Παναθηναϊκού τον Αινέα Γιούνγκ, διεθνή Κύπριο φόργουορντ με ύψος 2,02 (γεννήθηκε στις 13/2/2002), που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην γερμανική Porche Ludwisburg και από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στον ΑΠΟΕΛ.

Είναι παιδί με αθλητικά προσόντα, με καλό κορμί, μισός Γερμανός, που έχει potential αν δουλευτεί σωστά και μεθοδικά. Αυτή την περίοδο είναι για ομάδα που μπαίνει στα πλέι φορ του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά μέχρι εκεί. Σε μία-δύο σεζόν μπορεί να είναι διαφορετικός αν δουλέψει σωστά. Για αυτό και ζήτησαν από τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το όνομά του στη λίστα που έχει με εξελίξιμους παίκτες…

Νάναλι, Μίκι και Μπράουν για… Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό να έχουν έτοιμα τα υψηλού επιπέδου ρόστερ τους από καιρό, με αποτέλεσμα μάλιστα να θεωρουνται και φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, παρόλα αυτά υπάρχουν στη αγορά ακόμα κάποιες σημαντικές λύσεις.

Και μπαίνει το ερωτημα: Από τη στιγμή που Πράσινοι και Ερυθρόλευκοι έχουν υπερπληθυσμό στα ρόστερ τους, χωρίς κενές θέσεις ξενων, υπάρχει περίπτωση να κινηθούν για κάποιον παίκτη ακόμα; Προφανώς και όχι. Αλλά ας κάνουμε μια ακόμα ερώτηση: Αν μέσα στο επόμενο διάστημα υπάρξει πρόβλημα με κάποιον παίκτη (για παράδειγμα τραυματισμός!), είναι έτοιμοι για να βρουν άμεσα λύση επιπέδου; Η απάντηση, εδώ, είναι ναι!

Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί δοκιμασμένη λύση Ευρωλίγκας και, μάλιστα, σε επίπεδο Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακου, αγια αυτό αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτές τις κεραίες του στην αγορά. Όχι μόνο στους Free agent του ΝΒΑ, που σε λίγο θα παρακαλάνε για ένα καλό συμβόλαιο στην Ευρώπη, αλλά παίκτες-αστέρια από την Ευρωλίγκα που ακόμα κυκλοφορούν ως ελεύθεροι!

Με πρώτο και καλύτερο τον Τζέιμς Νάναλι, που αρέσει το στιλ του αλλά και οι πολλαπλοί ρόλοι που μπορεί να πάρει στο παρκέ, στον Εργκιν Αταμάν. Μπαρουτοκαπνισμένος στο τοπ επίπεδο, 34 ετών, είναι απορίας άξιος πως έφτασε τέλη Σεπτέμβρη και είναι χωρίς ομάδα!

Intime

Καλή περίπτωση, αλλά με αποχή για 1+ χρόνο από τα παρκέ λογω τραυματισμού, είναι ο Ραούλ Νέτο, αν και η περίπτωση του είναι κίνηση υψηλού ρίσκου, αλλά και Λουκ Σίκμα που δεν τα κατάφερε πέρσι στον Ολυμπιακό, αλλά έχει την ποιότητα ακόμα και στα 35 του χρόνια να σταθεί για 10-15 λεπτά στο παρκέ και, αν μη τι άλλο, να προκαλέσει φθορά στο αντίπαλο 4άρι.

O Τζον Μπράουν είναι 3αρο-4άρι που δεν περνάει απαρατήρητο, ενώ στην ίδια θέση είναι ακόμα διαθέσιμος και ο Τζόρνταν Μίκι! Γράφουμε ξανά: Μπαρτζώκας και Αταμάν έχουν στρέψει την προσοχή τους αποκλειστικά στο υλικό που έχουν στα χέρια τους. Αλλά όπως και να το κάνουμε ψάχνουν και ξέρουν τι καλό κυκλοφορεί στην Ευρώπη…


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: