Ανεβάζει μετοχές ο Κωστούλας! Διπλή τιμή ο Τζολάκης – Έκαψε Κάρμο ο Πιρόλα


Ανεβάζει μετοχές ο Κωστούλας! Διπλή τιμή ο Τζολάκης – Έκαψε Κάρμο ο Πιρόλα


Διαφ.

Μπορεί να έχασε ο Ολυμπιακός στη Λιόν, στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, υπάρχουν όμως κάποια κέρδη για την ομάδα του Πειραιά, τα οποία δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε. Γιατί είναι θετικά, τα οποία μπορούν μελλοντικά να μεταφραστούν σε οικονομικές απολαβές.

Σε προηγούμενο κείμενο ρίξαμε φως στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του Χαράλαμπου Κωστούλα. Μπορεί η εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Λιόν, στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League να ήταν μέτρια, ο 17χρονος όμως έλαμψε αυτά τα 30 λεπτά που τον είδαμε στο χορτάρι. Μπήκε αλλαγή στο 60′ στη θέση του Ρομάν Γιάρεμτσουκ και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα της ομάδας.

Μερικά λεπτά αργότερα πήγε να τρελάνει την Ευρώπη με το απίστευτο ψαλιδάκι που πραγματοποίησε, το οποίο έφυγε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Εδώ κρύβεται και ένα υπερστοιχείο που διαθέτει ο νεαρός ποδοσφαιριστής, το οποίο μας το έχουν εκμηστυρευτεί, όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του από τα μικράτα του μέχρι σήμερα. Μπορεί να βάλει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο, με το δεξί, με το αριστερό, με μακρινό σουτ (με τον Ολυμπιακό στις Ακαδημίες είχε σκοράρει από το κέντρο), με κεφαλιά, με ψαλιδάκι. Έχει ένστικτο στο σκοράρισμα, αλλά έχει και το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, θράσος, προσωπικότητα και δουλεύει πάρα πολύ.

Ανεβάζει μετοχές ο Κωστούλας

Ακούστε ένα ντεσουδάκι που αλιεύσαμε για Κωστούλα, απλώς κοιτώντας το προφίλ του στο Transfermarkt. Το market value του πιτσιρικά μετά την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση ανέβηκε κατά 100.000 Ευρώ. Οπότε τώρα η χρηματιστηριακή του αξία έχει ανεβεί στις 600.000 και αν ο Μεντιλίμπαρ του δώσει και άλλο χρόνο στο Europa League, δεν αποκλείεται να τον δούμε να χτυπά εκατομμύριο ως τέλος του χρόνου.

  Οι κανόνες του Μπαρτζώκα και οι τεράστιες αλλαγές στον... νέο Ολυμπιακό

Το σημειώνουμε, γιατί είχε αρχίσει η γκρίνια στον Ολυμπιακό, επειδή ο Μεντιλίμπαρ εμπιστευόταν τους πιτσιρικάδες. Έκανε ένα μέτριο ματς με τον Βόλο ο Κωστούλας και έπεσαν να τον φάνε και ο Βάσκος γύρισε το έργο με τους μικρούς. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, ότι οι ομάδες είναι εταιρείες και πρέπει να πουλάνε. Αν δεν βάλεις στη βιτρίνα αυτούς τους παίκτες, τους οποίους ξέρεις και εμπιστεύεσαι, δεν πρόκειται να τους μοσχοπουλήσεις και επειδή φέρνεις όλη την ξενιτειά στην ομάδα σου και δεν τους δίνει χρόνο, τότε αυτοί καίγονται. Οι πωλήσεις βοηθούν στο FFP, άρα και την ομάδα να κάνει μεταγραφές. Αλυσίδα είναι. Και οι κρίκοι της είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ.

Κέρδος και ο Τζολάκης

Άλλο κέρδος του Ολυμπιακού από το ματς με τη Λιόν; Τζολάκης. Μέχρι να λυγίσει ο Ολυμπιακός, ο 21χρονος τερματοφύλακας έκανε καθοριστικές επεμβάσεις. Να τις αναφέρουμε μία μία για να δείτε τί έκανε το παιδί. Στο12′ είχε απαντήσει σε σουτ των Τσερκί και Νουαμά εντός περιοχής, αλλά ο Τζολάκης. Στο 22′ μπλόκαρε σουτ του Νουαμά, πάλι μέσα στο κουτί. Στο 27′ έκανε σπουδαία επέμβαση στην κλειστή του γωνία σε πολύ έξυπνο σουτ του Τολισό, προσπάθεια του οποίου εξουδετέρωσε εντυπωσιακά και σουτ στο 64′.

  Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η Αfter Movie από το Καλλιμάρμαρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα του Πειραιά, αντί να πάρει ψυχολογία και να σοβαρευτεί, εκτέθηκε ένα λεπτό αργότερα και οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσερκί. Όπως και να έχει ο Τζολάκης έχει διπλασιάσει την αξία του από πέρσι τον Μάιο που ο Ολυμπιακός πήρε το Conference League. Έχει ανεβεί στα 4 εκατ.Ευρώ και η παρουσία του στην πρεμιέρα ήταν σημαντική. Μην ξεχνάμε, ότι είναι και αυτός ένας παίκτης των ερυθρόλευκων Ακαδημιών.

Ο Πιρόλα τα έδωσε όλα

Ο Ολυμπιακός έσκασε 3 εκατ.Ευρώ το καλοκαίρι για να τον πάρει από τη Σαλερνιτάνα την εποχή που άπαντες περίμεναν την ανατροπή με Κάρμο. Ο Λορέντζο Πιρόλα έδειξε με Λιόν πόσο σημαντικός παράγων μπορεί να παίξει για την ομάδα του Πειραιά. Κάποιοι του χρεώνουν το πρώτο γκολ που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Έχει κάνει όμως τέσσερα καθοριστικά κοψίματα προηγουμένως για σεμινάριο.

Από την υπερπροσπάθεια τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Υπάρχουν φόβοι, ότι έχει υποστεί θλάση και σίγουρα είναι πρόβλημα η απουσία του. Κάποιοι θεωρούν καλύτερο τον Ιταλό απ’τον Κάρμο, για τον οποίο θεωρούν, ότι απλά έχει μια καλή βαθιά μπαλιά και τίποτα άλλο, γιατί είναι επιρρεπής στο λάθος. Απόψεις είναι αυτές. Δεν τις υιοθετούμε, αλλά τις καταθέτουμε. Απλά να προσθέσουμε, ότι οι Ιταλοί αμυντικοί έχουν μεταπωλητική αξία. Ο Ολυμπιακός περιμένει να πάρει πολλά από Πιρόλα στο μέλλον. Είναι σε καλή ηλικία, 22 χρονών και μπορεί να κάνει πολύ δυνατή μεταγραφή.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: