“Γι’αυτό… κράζουν Ντέλια! Αλλαγές στο ντέρμπι – Πολυτέλεια τα χαφ του Άρη”


“Γι’αυτό… κράζουν Ντέλια! Αλλαγές στο ντέρμπι – Πολυτέλεια τα χαφ του Άρη”


Διαφ.

Την άποψη, ότι θα δούμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι στο ντέρμπι της Τούμπας την Κυριακή, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο αρχισυντάκτης του Metrosport μίλησε στο Sportdog για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν, μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, ανέλυσε τα ατού των δύο ομάδων και ποιές αλλαγές θεωρεί επιβεβλημένες. Παράλληλα εξήγησε, γιατί υπάρχει κράξιμο στον Γιάννη Κωνσταντέλια και όχι σε Μπάμπα και γιατί ο Λουτσέσκου δεν θέλει έναν επιθετικό-γκολτζή τύπου Πρίγιοβιτς. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Ποιά αίσθηση σου άφησε η εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατά;

«Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε. Στην ουσία το τρίτο γκολ που δέχτηκε έκανε τη διαφορά. Το 2-1 θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της εικόνας των Θεσσαλονικιών.»

Γιατί υπάρχει τέτοιο κράξιμο σε Κωνσταντέλια;

«Ο κόσμος θεώρησε, ότι αν έβαζε το γκολ ο Κωνσταντέλιας ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε κάτι παραπάνω. Όχι ότι ήταν αδιάφορος ο παίκτης, απλά επειδή ο ΠΑΟΚ είχε τις καλές φάσεις με τον Κωνσταντέλια, υπάρχει αυτή η κριτική».

Γίνεται όμως ανάλογη κριτική στον Μπάμπα από αυτογκόλ του οποίου προήλθε το 1-0;

«Όχι! Ο Μπάμπα είναι πολύ σταθερός γενικότερα. Το θεώρησαν ως άτυχη στιγμή. Πάντα στους Έλληνες, ιδιαίτερα στους πιτσιρικάδες υπάρχει αυστηρή αντιμετώπιση. Γενικότερα οι ΠΑΟΚτσήδες είναι έτσι. Θα αλλάξει αυτό στην επόμενη καλή εμφάνιση. Δεν πήγε και τόσο καλά ο Κωνσταντέλιας. Ακόμα δεν έχει κάνει καλά παιχνίδια. Ο κόσμος περιμένει περισσότερα, αναμένει το step up. Είναι το κορυφαίο ταλέντο με τεράστια ποιότητα. Περιμένουν το κάτι παραπάνω».

Τί περιμένουν δηλαδή; Να έρθει μια καλή οικονομική πρόταση;

«Περιμένουν από τον Κωνσταντέλια να γίνει σκόρερ, αλλά και ηγέτης της ομάδας, μετά τον Κουλιεράκη που είχε χαρακτηριστικά ηγέτη. Δεν τους ενδιαφέρουν τα λεφτά. Ήταν πολύ ικανοποιημένος ο κόσμος με την απόφαση Σαββίδη, να μην τον πουλήσει. Υπήρχε και πρόταση της Μπενφίκα 20 εκατ.Ευρώ στο τέλος των μεταγραφών. Απλά ένας παίκτης πρέπει να έχει και απόδοση ανάλογη των ποσών που ακούγονται, ότι αξίζει. Είναι παρωδικό το φαινόμενο το κράξιμο στον Κωνσταντέλια. Είναι φαινόμενο των Social media».

  Δεν είναι μόνο το μπάσκετ: Εκανε τη μεγάλη κίνηση ο Γιάννης Μπουρούσης

Για το παιχνίδι με τον Άρη τί περιμένεις;

«Περιμένω να δω αυτό που όλοι φοβούνται για τις ομάδες που δίνουν ευρωπαϊκά. Το ματς με τη Γαλατά ήταν απαιτητικό. Μετά το 75′ η ομάδα ήταν κουρασμένη. Κορυφαίο παράδειγμα ο Ζίβκοβιτς που πάθαινε κράμπες. Θέλω να δω την ένταση του ΠΑΟΚ στο πρώτο αυτό κρας τεστ. Ο Άρης ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι δυνατός, όταν παίζει μέσα στην Τούμπα. Περιμένω με ενδιαφέρον και αλλαγές από τον Λουτσέσκου».

Ποιές αλλαγές περιμένεις σε σχέση με το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη;

«Σίγουρες είναι οι επιστροφές του Μιχαηλίδη και του Σάστρε στο αρχικό σχήμα. Ο Λουτσέσκου θα αλλάξει έναν από τα δύο χαφ στο κέντρο. Θα δώσει φανέλα βασικού στον Σβαμπ. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν τον έβαλε στην Πόλη γιατί τον ήθελε στο ντέρμπι με τον Άρη. Αν ήταν και ο Μπακαγιόκο σε καλή κατάσταση θα άλλαζε και τους δύο χαφ. Περιμένουμε να δούμε Τισουντάλι βασικό φορ και Ντεσπότοφ στα δεξία λόγω κούρασης του Ζίβκοβιτς. Παίζεται και η συμμετοχή του Κωνσταντέλια. Ίσως κρατηθεί να μπει αργότερα και ξεκινήσει ο Μουργκ. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μου για τις πιθανότερες αλλαγές. Υπάρχουν και παίκτες που δεν μπορείς να τους αγγίξεις, όπως ο Μπάμπα».

Ο Τσάλοφ τα πήγε καλά με Γαλατά! Έδειξε, ότι είναι επιθετικός που κατεβάζει και ελέγχει με ακρίβεια τη μπάλα, αλλά και τη μοιράζει σωστά στον χώρο και σε αμαρκάριστους συμπαίκτες. Είσαι ικανοποιημένος από τον Ρώσο;

«Σε σχέση με άλλα παιχνίδια ήταν καλύτερος. Ξεκλείδωσε κάποιες πτυχές στο παιχνίδι του που ήθελε ο Λουτσέκου. Ο Τσάλοφ ξέρει ποδόσφαιρο, κάνει τα βασικά πολύ καλά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο που είχε δυνάμεις να βοηθήσει. Δεν πρέπει να κριθεί ανάλογα με τα γκολ που θα βάλει γιατί και στην Τουρκία έβαλε πλάτη για τον ΠΑΟΚ. Θα έρθουν τα γκολ, αλλά δεν θα βάλει τα 20-30 γκολ. Δεν αρέσει και στον Λουτσέσκου τέτοιου είδους παίκτη. Δεν θέλει να είναι στατικός μέσα στο κουτί».

  Ο Μικέλ Αρτέτα είπε ποιος είναι ο GOAT του ποδοσφαίρου

Δεν θέλει παίκτη τύπου… Πρίγιοβιτς, επειδή δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί;

«Ο σέντερ φορ που αρέσει στον Λουτσέσκου δεν είναι φάση Πρίγιοβιτς (αν και αυτόν τον χρησιμοποίησε σε περισσότερους ρόλους), αλλά Άκπομ. Θέλει όλοι οι παίκτες να συμμετέχουν. Πέρσι ο ΠΑΟΚ χωρίς φορ, λόγω της αποτυχημένης μεταγραφής Σαμάτα, πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες. Αν προστεθεί σε αυτήν την παραγωγικότητα, ο Τσάλοφ τις λίγες φάσεις που θα έχει, θα τις κάνει γκολ».

Ποιά είναι η άποψη σου για τον φετινό Άρη;

«Είναι ο καλύτερος Άρης των τελευταίων ετών όσον αφορά το υλικό. Το πρόβλημά του είναι, ότι δεν έχει σταθερότητα. Έδειξε αδυναμίες με τον ΟΦΗ, απ’τον οποίο δέχτηκε τρία γκολ και μετά τον είδαμε να κάνει πλάκα στον Ολυμπιακό σε φάση το τελικό 2-1 να τον αδικεί, γιατί είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Τη διαφορά κάνουν τα χαφ του. Εδώ δεν είναι βασικοί παίκτες, όπως ο Νταρίντα και ο Ζουλ. Έχει παίκτες που αποτελούν πολυτέλεια για την Ελλάδα, όπως ο Μοντσού και ο Σιφουέντες που έχουν μεγάλη ποιότητα και θα τον βοηθήσουν πολύ».

Τί ντέρμπι περιμένεις να δούμε;

«Περιμένω ισορροπημένο παιχνίδι. Κομβικό ρόλο θα παίξουν οι στημένες φάσεις. Ιδιαίτερα αν παίξει ο Ντεσπότοφ, ο Βούλγαρος έχει τρομερά χτυπήματα στα φάουλ. Ο Άρης θα είναι κουρασμένος και είναι γνωστό ότι παίζει με πολλή ενέργεια. Στα χαφ θα γίνει μεγάλο ροτέισον και από τις δύο ομάδες».

Θα είναι κουρασμένος ο Άρης, επειδή παρά το ροτέισον στο ματς Κυπέλλου, ο Μάντζιος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βασικούς παίκτες ως αλλαγή, που δεν υπολογίζονταν να πάρουν τόσο χρόνο, για να πάρει την πρόκριση;

«Είναι και αυτό ένα ζήτημα. Δυστυχώς για αυτούς που μπήκαν και έπαιξαν, νιώθει και ο προπονητής εκτεθειμένος. Παίκτες όπως ο Ζουλ, ο Φετφατζίδης, ο Σαβέριο, ο Ζαμόρα πρέπει να δείξουν πολλά περισσότερα για να πάρουν τη θέση παικτών που είναι τώρα στην ενδεκάδα ή τουλάχιστον να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο».


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: