Το Περιστέρι “λύγισε” τον Άρη με σούπερ Αβδάλα (ΒΙΝΤΕΟ)


Το Περιστέρι “λύγισε” τον Άρη με σούπερ Αβδάλα (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.

Με τον 18χρονο Αβδάλα και τον 19χρονο Σταυρακόπουλο να ξεχωρίζουν, το Περιστέρι επικράτησε του Άρη με 73-69 στoν μικρό τελικό του Super Cup, κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση στον πρώτο χρονικά θεσμό της χρονιάς.

Οι δύο νεαροί Έλληνες παίκτες είχαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας τους, με τους Χάρις και Ξανθόπουλο να είναι εκτός μάχης, βοηθώντας μάλιστα σε κρίσιμα σημεία. Ο Αβδάλας, δανεικός από τον Παναθηναϊκό, ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος είχε 9 πόντους και ο Τζάρελ Έντι πρόσθεσε 13 ποντους.

Για τον Άρη, που έπαιζε χωρίς τους Χοτζ και Λαζέφσκι, ξεχώρισε ο Βασίλης Τολιόπουλος με 22 πόντους (5/9 τρίποντα), με τον Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους να έχει 11 πόντους, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Καστρίτη είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 10λεπτο, αλλά από κει και πέρα το Περιστέρι ανέβασε… στροφές και με πολύ καλές και οργανωμένες επιθέσεις «μάζεψε» τη διαφορά και το πρώτο 20λεπτο βρήκε μπροστά τους Θεσσαλονικείς με… βραχεία κεφαλή (41-39).

  Η τεράστια εμφάνιση Περιστερίου και η πρόκριση-θρίλερ Ολυμπιακού (Vid- Hls)

Οι παίκτες του Λημνιάτη συνέχισαν και στην τρίτη περίοδο να ελέγχουν το παιχνίδι, έκλεισαν το 10λεπτο στο +2 και όλα κρίθηκαν στην 4η και τελευταία περίοδο. Ένα ξέσπασμα των παικτών του Περιστερίου στα τελευταία λεπτά τους έδωσε… αέρα 7 πόντων (70-63) και παρά την προσπάθεια των «κιτρίνων» να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση (70-66), η ομάδα των δυτικών προαστίων πήρε τη νίκη με 73-69. 

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νεοκλής Αβδάλας με 17 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής. Ο Βασίλης Τολιόπουλος από τον Άρη, τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 λάθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της εβδομάδας ξεκινούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων, πριν μπουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη μάχη της Basket League. Ο Άρης υποδέχεται την Τετάρτη (2/10) την Τουρκ Τέλεκομ για το Eurocup, ενώ την ίδια ημέρα το Περιστέρι θα ταξιδέψει στη Σερβία για να παίξει με τη Ζελέζνικ.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 41-39, 55-57, 69-73

  Πεντάλεπτο-φωτιά η Μίλαν και έπιασε κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: