“Μόνο ο Αλαφούζος δεν φταίει – Συνάντηση των παικτών πριν τον Ολυμπιακό”!


“Μόνο ο Αλαφούζος δεν φταίει – Συνάντηση των παικτών πριν τον Ολυμπιακό”!


Διαφ.

Προβληματισμός υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάνια Λούκα, δεδομένου ότι οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να τονώσουν την ψυχολογία σε γκρουπ και οπαδούς λίγο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αλλά και για να επιστρέψει η ομάδα σε εκτός έδρας νίκες μετά από αρκετά χρόνια, σε φάση ομίλων.

Το sportdog επικοινώνησε με το Βασίλη Κωνσταντίνου, παλαίμαχο άσο τού Τριφυλλιού και πρώην παράγοντα στην ΠΑΕ, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι στη Βοσνία αλλά και τι χρειάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην επένδυση που έχει κάνει και φέτος ο Γιάννης Αλαφούζος στους Πράσινους, αλλά και στην προοπτική να μην συνεχίσει στον πάγκο του συλλόγου ο Ντιέγκο Αλόνσο.

“Δύσκολο το αποτέλεσμα με την Μπάνια Λούκα γιατί έχει κακή ψυχολογία ο Παναθηναϊκός, βλέπω ότι η ψυχολογία τους δεν είναι αυτή που πρέπει. Όταν παίζεις με ομάδα που θεωρητικά και ουσιαστικά είναι υποδεέστερη από εσένα και δεν μπορείς να την κερδίσεις για να ανεβάσεις ψυχολογία, από εκεί και πέρα χρειάζονται πολλά πράγματα. Ήταν η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και δεν κατάφερε να την κερδίσει, αν και έχει 10 χρόνια να διεκδικήσει διάκριση στην Ευρώπη. Και ο κόσμος είναι πολύ απογοητευμένος“, ανέφερε αρχικά ο Β. Κωνσταντίνου μέσω του sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

“Πρέπει οπωσδήποτε στο παιχνίδι τής Κυριακής οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό. Δεν μπορεί η ομάδα αν δεν βοηθήσουν οι παίκτες της. Κάτι πρέπει να αλλάξει γιατί και οι οπαδοί είναι πληγωμένοι, η ομάδα έχει πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και να διακριθεί στην Ευρώπη – Αυτό στοιχίζει στον κόσμο”.

Πώς περιμένετε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι τής Κυριακής με τον Ολυμπιακό;

“Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παρουσιαστεί τελείως διαφορετικός από όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, κι αυτό είναι θέμα των παικτών. Να βρεθούν 30-40 λεπτά πριν από την έναρξη της προπόνησης και να καθίσουν μαζί με τους αρχηγούς να δουν τι φταίει στην ομάδα. Δεν είναι μόνο οι ευκαιρίες που είχαν για να σκοράρουν και δεν το έκαναν, αλλά να μαζευτούν με τους αρχηγούς στα αποδυτήρια και να μιλήσουν για να δουν όλοι μαζί αυτό που δημιουργεί πρόβλημα. Οι ποδοσφαιριστές να βρουν τη λύση για την ανάκαμψη της απόδοσης και να πάνε και στον προπονητή, στον τεχνικό διευθυντή, στον γενικό αρχηγό και να πουν τα αποτελέσματα που θα έχουν”.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η ομάδα ειδικά φέτος διαθέτει εξαιρετικού επιπέδου ρόστερ.

  Δεσύλλας για τη δήλωση Αλόνσο: "Δεν ήταν μια τυπική συνέντευξη..."

“Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού – Και πολλά λεφτά έχει βάλει και πολλές μεταγραφές από αυτές που του είπαν έχει κάνει. Κι αν του ζητήσουν τον χειμώνα κι άλλες, μπορεί να κάνει κι άλλες μεταγραφές. Μπορεί να κάνει τα πάντα για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην κορυφή”.

Αν ο Παναθηναϊκός χάσει την Κυριακή στο ντέρμπι, μπορεί ο Ντιέγκο Αλόνσο να διατηρήσει τη θέση του;

“Νομίζω ότι αν χάσει ο Αλόνσο κινδυνεύει, παρόλα ότι θέλει πίστωση χρόνου γιατί δεν είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία μαζί του για να μονταριστεί η ομάδα (οι στόχοι όλου του χρόνου γίνονται στην προετοιμασία, κι αν μείνουν 2-3-4-5 παίκτες έξω από την προετοιμασία υπάρχει πρόβλημα). Πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και χρειάζεται πίστωση χρόνου σε ποδοσφαιριστές, αλλά ακόμα ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχει ενώσει τους παίκτες για να παίζουν. Κι αυτό μετράει”.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: