Κινδυνεύει σοβαρά με απόλυση ο Μακελελέ – Έξαλλοι Μπάκος και Καϋμενάκης!


Κινδυνεύει σοβαρά με απόλυση ο Μακελελέ – Έξαλλοι Μπάκος και Καϋμενάκης!


Διαφ.

Η πρόσληψη του Κλοντ Μακελελέ στον Αστέρα έκανε μπόλικο “κρότο”, με την άφιξη του Γάλλου στην Τρίπολη να συνοδεύεται από θερμή υποδοχή. Κι όμως λίγες εβδομάδες μετά και έπειτα από μόλις δύο αγώνες στην τεχνική ηγεσία, ο πάλαι ποτέ θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης αισθάνεται ήδη την καρέκλα του να “τρίζει”!

Όπως συμβαίνει συνήθως στη Super League, ήδη έχουμε αρκετές αλλαγές προπονητών στις πρώτες αγωνιστικές. Ο Μακελελέ διαδέχθηκε τον Ράσταβατς στον Αστέρα, ο Φεράντο τον Γρηγορίου στον Πανσερραϊκό και ο Βόκολος τον Σατσιά στη Λαμία, ενώ ο Βόλος ψάχνει νέο τεχνικό μετά την απόλυση του Γκόμεθ. Ποιος θα είναι ο επόμενος; Οι περισσότεροι θα έδιναν ως φαβορί τον Αλόνσο στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αποκλείεται η μεγάλη έκπληξη με την απομάκρυνση Μακελελέ.



Η δυσαρέσκεια της διοίκησης των Αρκάδων δεν έγκειται τόσο στις δύο σερί ισοπαλίες επί Μακελελέ, αλλά κυρίως στο κοουτσάρισμα και σε κάποιες “εμπνεύσεις” του Γάλλου, που δεν βγήκαν. Στο ντεμπούτο του (1-1 με Παναιτωλικό) αποφάσισε να ξεκινήσει με δεξί μπακ τον στόπερ Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε στο 69′. Στην εντός έδρας ισοπαλία με Λεβαδειακό, ματς στο οποίο θεωρητικά οι Αρκάδες έπρεπε να “πνίξουν” την αντίπαλη άμυνα, ο Μακελελέ παρέταξε την ομάδα με δύο πλάγια μπακ στην αριστερή πλευρά, αφού μετέτρεψε τον Άλβαρες σε μέσο. Όχι μόνο αυτό, αλλά στη διοικούντες δεν άρεσε καθόλου η απόφασή του να βγάλει σέντερ φορ (Άνταμ) για να περάσει στο ματς τρίτο στόπερ (Καστάνιο) στο 80′, με το σκορ στο 1-1.

Μετά το ματς με τους Βοιωτούς, ο Μακελελέ έκανε λόγο για δύσκολο παιχνίδι, ενώ τόνισε πως η φιλοσοφία του είναι η ομάδα του να αγωνίζεται επιθετικά αλλά δεν πρόκειται για κάτι εύκολο όταν ο αντίπαλος αμύνεται με τόσους πολλούς παίκτες. Δηλώσεις που επίσης δεν άρεσαν ιδιαίτερα στη διοίκηση, η οποία λόγιζε το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ως “must-win”, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα αγνοούσε τη χαρά της νίκης για πέντε συνεχόμενα ματς.


Πλέον ο Αστέρας έχει μπροστά του την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλιθέα (6/10, 17:00), αναμέτρηση στην οποία θεωρείται και πάλι το φαβορί, τουλάχιστον βάσει ποιότητας και εμπειρίας στη Super League. Αν ο Μακελελέ δεν καταφέρει να πάρει ούτε τώρα την πρώτη του νίκη, ο κλοιός θα σφίξει επικίνδυνα γύρω από τον 51χρονο τεχνικό.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: