Ούτε ο Μπαρτζώκας περίμενε… αυτό τον Ολυμπιακό – Εξελίξεις με Μιλουτίνοφ!


Ούτε ο Μπαρτζώκας περίμενε… αυτό τον Ολυμπιακό – Εξελίξεις με Μιλουτίνοφ!


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με την φωτιά στο Λαύριο μέχρι που αποφάσισε να πατήσει γκάζι στην τελική ευθεία και έτσι να κερδίσει με 93-75 στη δική του πρεμιέρα στο πρωτάθλημα. Λίγο πριν από το φινάλε το σκορ ήταν 73-71 υπέρ των Πειραιωτών, που έδειχναν να έχουν το μυαλό τους κάπου αλλού με τους γηπεδούχους να είναι κάτι παραπάνω από φιλότιμοι και να παλεύουν για τη νίκη.

Κάπου εκεί, όμως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισε να εξαφανίσει την μπάλα. Ο Λούκα Βιλντόζα μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ ήταν οι πρωτοστάτες αυτού του ξεσπάσματος και εν τέλει ήρθε η νίκη και μάλιστα εύκολα.

Η εικόνα δεν ήταν καλή και ο προπονητής του Ολυμπιακού το επιβεβαίωσε με τα λόγια του λέγοντας ότι «φαίνεται σαν να δείχνουμε ομάδα κουρασμένη». Ενώ οι Πειραιώτες, λοιπόν, στα φιλικά έδειχναν θετικό πρόσωπο, στα δύο τελευταία παιχνίδια με Φενέρ και Λαύριο δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο. Ακόμη είναι αρχή, ο Ολυμπιακός έχει βάλει βαριά χαρτιά στο ρόστερ του και χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Θα περίμενε, όμως, κανείς, προφανώς και ο Μπαρτζώκας, να είναι λίγο πιο συμπαγής η ομάδα του. Κυρίως να είναι λίγο πιο αποτελεσματική στην άμυνα, που χρόνια ολόκληρα ήταν ένα από τα βασικά της όπλα.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει και ίσως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι δύο βασικοί σέντερ στο παρκέ. Όπως, όμως, είπε ο Μπαρτζώκας δεν είναι μακριά από το να επιστρέψουν ο Μιλουτίνοφ με τον Φαλ. Και όταν γίνει αυτό, τότε αν και ακόμη είναι νωρίς όπως αναφέραμε, θα περιμένει να δει βελτίωση ειδικά στην άμυνα. Τώρα η ρακέτα του Ολυμπιακού δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά δεν υπάρχει κλασικός σέντερ. Τόσο ο Πετρούσεφ όσο και ο Ράιτ είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά όχι κλασικοί σέντερ.

  Νέα αποχώρηση στην ΑΕΚ - Απαντά με εκατομμύρια ο Ηλιόπουλος και… Ντιμπάλα!

Μιλουτίνοφ και Φαλ, όμως, σκεπάζουν τα καλάθια και δίνουν άλλη οντότητα στην ομάδα τους, κάτι, που περιμένει πως και πως ο 59χρονος προπονητής. Ο τελευταίος περιμένει κάτι πιο καλό και από τον Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ παίζει σωστό μπάσκετ, αλλά δεν είναι αποτελεσματικός. Και αν με το Λαύριο αυτό δεν πειράζει και τόσο, στα δύσκολα παιχνίδια της Ευρωλίγκας (αλλά και του πρωταθλήματος) ο Ολυμπιακός χρειάζεται το κάτι παραπάνω από τον 32χρονο πρώην παίκτη του ΝΒΑ, η μεταγραφή του οποίου προκάλεσε σεισμικές δονήσεις σε όλη την Ευρώπη.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: