Άλλος Βιλντόζα από ΠΑΟ, η μεγάλη διαφορά με Αταμάν! “Καμπανάκι” για Ντόρσεϊ


Άλλος Βιλντόζα από ΠΑΟ, η μεγάλη διαφορά με Αταμάν! “Καμπανάκι” για Ντόρσεϊ


Διαφ.

Κάθε μέρα και καλύτερος εμφανίζεται ο Ολυμπιακός στις προπονήσεις που κάνει η ομάδα υπό τις οδηγίες τού Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων έχει φέτος την τύχη να βρίσκονται υπό τις οδηγίες του πλήθος αξιόλογων παικτών – Υπάρχουν πολλές λύσεις και ποιοτικές λύσεις, σε όλες τις θέσεις.

Ο coach B. δεν είναι χθεσινός στα πράγματα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκεται στον αφρό τής Ευρωλίγκας εδώ και τόσα χρόνια, για αυτό και πρόσφατα έκανε τις δηλώσεις για την πνευματική κόπωση – Σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος σε όσα σενάρια δημιουργούνται, πριν ακόμα αυτά τα σενάρια ενταθούν. Δεν είναι χθεσινός ο Μπαρτζώκας.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν έχει ρολάρει ακόμα και το παιχνίδι με το Λαύριο το ανέδειξε – Μάλιστα χρειάζεται μια σημαντική νίκη, με αντίπαλο επιπέδου και με παράλληλη καλή εμφάνιση για να δείξει ότι βγάζει αντίδραση. Και το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις είναι γάντι για αυτή την προοπτική.

Ο ανέτοιμος και ο φορμαρισμένος

Αυτό που είναι δεδομένο αυτό το διάστημα στον Ολυμπιακό είναι ότι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρίσκεται εκτός ρυθμού. Δεν είναι ο παίκτης που είχαμε συνηθισει στην πρώτη του θητεία στο Λιμάνι, αν και για παίκτη του δικού του επιπέδου δεν υπάρχει προβληματισμός – Δεδομένα θα βρεθεί άμεσα σε καλή φόρμα.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
InTime

Αυτός που βρίσκεται ήδη σε καλή φόρμα, από την άλλη πλευρά, είναι ο Βιλντόζα! Που παρουσιάζεται ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Ο Λούκα είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, ξέρει τι να κάνει όταν έχει την μπάλα στα χέρια. Μπορεί να δημιουργήσει πόντους για τον εαυτό του, αλλά δεν μπορεί να παίξει off ball – Το είδαμε και στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Ερυθρό Αστέρα αυτό το τελευταίο.

Ο Βιλντόζα ήρθε στον Ολυμπιακό για να βρίσκεται αρκετό χρόνο στο παρκέ (πριν τη μεταγραφή Φουρνιέ βέβαια…) και τις περισσότερες κατοχές στο πικ εν ρολ να περνούν από τα χέρια του. Στον Ολυμπιακό με τον Μπαρτζώκα θα βρει τον ρόλο του, αλλά με συγκεκριμένες ελευθερίες. Κι αυτό μπορεί να βοηθήσει και τους δύο.

  Euroleague Fantasy Challenge: Οι απουσίες της 2ης αγωνιστικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με τον Παναθηναϊκό για τον Βιλντόζα

Το γενικό σχόλιο είναι ότι ο Αργεντινός άσος έχει μπει στο πνεύμα όσων θέλει από εκείνον ο Μπαρτζώκας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι συγκεκριμένη: Ο Βιλντόζα έχει καλό ρυθμό και αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος πικ εν ρολ γκαρντ στον Ολυμπιακό. Καμία σχέση με τους υπόλοιπους κοντούς που υπάρχουν στο Λιμάνι.

Ο Λούκα Βιλντόζα και ο Μόουζες Ράιτ χαμογελαστοί
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Είναι παίκτης ψυχολογίας βέβαια, κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ενώ ο Αταμάν στον 1,5 μήνα πέρσι ζήτησε να έρθει άλλος γκαρντ (-κι αυτό κάτι πρέπει να μας λέει), δεν κατάφερε ποτέ στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί όσες ευκαιρίες κι αν πήρε από τον Τούρκο προπονητή μέχρι το τέλος. Ο Μπαρτζώκας παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, έψαχνε για έναν γκαρντ που να έχει τον ρόλο του Σλούκα στις πικ εν ρολ κατοχές αλλά και να φτιάχνει πόντους για τον  εαυτό του. Κι αυτό στο σύγχρονο μπάσκετ, αν ένας παίκτης βρει ρυθμό, είναι ανεκτίμητο…

  Βγάζει... μάτια ο Καμαρά! Διπλό ρεκόρ με το... καλημέρα στον ΠΑΟΚ

Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: