“Top μεταγραφή ο Ολιβέιρα, έκπληξη Γιαζίτσι – Καλύτερος ο Ρέτσος από Κάρμο”


“Top μεταγραφή ο Ολιβέιρα, έκπληξη Γιαζίτσι – Καλύτερος ο Ρέτσος από Κάρμο”


Διαφ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού οι Χρήστος Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας, καθώς μπορεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αποφάσισε να τους δώσει την ευκαιρία για να βρεθούν στην 11άδα σε κρίσιμα παιχνίδια, αλλά και οι νεαροί άσοι την εκμεταλλεύτηκαν πλήρως.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ραμαντάνη, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, προκειμένου να σχολιάσει τι ισχύει με τους δύο 17χρονους ποδοσφαιριστές αλλά και ποιοι τους ακολουθούν στη σειρά για να βρεθούν στο βασικό σχήμα.

Ακόμα,αναφέρθηκε στην παρουσία του Γιαζίτσι στην 11άδα που πλησιάζει, αλλά και στους παίκτες που μέχρι στιγμής έχουν θετικό πρόσημο και ποιους περιμένει καλύτερους στο άμεσο μέλλον.

“Αυτό άλλαξε ο Μουζακίτης στον Ολυμπιακό – Μπροστά από Γιάρεμτσουκ ο Κωστούλας – Ποιος ακολουθεί πίσω από αυτούς του δύο”

“Τρομερή η εικόνα για τον Μουζακίτη, βασικός σε τρία ματς επιπέδου μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Μεντιλίμπαρ ήξερε για το πότε να αξιοποιήσει τους πιτσιρικάδες. Ο Μουζακίτης προσφέρει άνεση στη μεσαία γραμμή, δεν θέλει να κουβαλήσει την μπάλα, την υποδέχεται καλά και την μοιράζει εξαιρετικά χωρίς να την κουράζει. Από τότε που μπήκε ο Μουζακίτης, ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερους χώρους. Έχει δυναμική, ενέργεια, έχει ξεχωρίσει στα τελευταία ματς, είναι έτοιμος παίκτης”, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Κωστούλα:

“Θεωρώ ότι δικαίως έμεινε στο ρόστερ, στα τελευταία ματς είναι Νο2 στην ιεραρχία των επιθετικών στην ομάδα, μπροστά από τον Γιάρεμτσουκ. Έχει προδιαγραφές, η θέση του είναι πιο δύσκολη σε σχέση με τον Μουζακίτη λόγω της παρουσία του Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Θα πάρει ευκαιρίες, καθώς έχει καλά στοιχεία και ως δεύτερος φορ (ωραίες κινήσεις και κάθετη πάσα). Μπορεί να ξεχωρίσει σε αυτό το ρόστερ αν και μιλάμε για παιδί 17 ετών, με ενέργεια, κινητικότητα, δεν θα μου κάνει εντύπωση να είναι μαζί με τον Κααμπί στο βασικό σχήμα”.

Ποιοι ακολουθούν από τους πιτσιρικάδες;

  Τσέφεριν για Μπάλντοκ: “Πρόλαβε να αφήσει το αποτύπωμά του”

“Ο Νο3 τής παρέας είναι ο Παπακανέλλος, μπορεί να προσφέρει αλλά χρειάζεται παραπάνω χρόνο σε σχέση με τους άλλους δύο – Για αυτό δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα. Είναι άριστος χειριστής της μπάλας, δεν είναι τυχαίο ότι δεν είναι δανεικός κάπου. Αλλά στα φτερά υπάρχουν πολλές επιλογές, άρα είναι πιο δύσκολο και από του Κωστούλα να βρει χρόνο”.

“Αυτό μου έκανε εντύπωση στον Γιαζίτσι – Αλλάζει θέση ο Τσικίνιο – Μουζακίτης αντί Ολιβέιρα”

Ο Ολυμπιακός περιμένει και τον Γιαζίτσι…

“Είναι τρομερός δημιουργός και χειριστής της μπάλας, μου έκανε εντύπωση που δεν είχε βρει ομάδα. Ναι μεν τον έχουμε βαφτίσει αντι-Φορτούνη, αλλά έχει διαφορετικά στοιχεία. Θα παίζει κοντά στη θέση του Τσικίνιο και μπορεί να γυρίσει πιο πίσω ο Πορτογάλος, αλλά μπορεί ο Μεντιλίμπαρ να τον βάλει στα φτερά και να έχει πιο δημιουργικό ρόλο. Θα βοηθήσει, έχει ποιότητα, μπορεί να βάλει γκολ, αλλά θα χρεωθεί χρόνο για να μάθει συμπαίκτες και να βρει ρυθμό”.

Ο Μεντιλίμπαρ, πάντως, δείχνει ότι πιστεύει πραγματικά τα νέα παιδιά.

  Στήριξη σε Λουτσέσκου από πρόσωπο που δεν περίμενε!

“Ο Μεντιλίμπαρ πάντα πίστευε στα νέα παιδιά, δεν τα πήρε για τα μάτια του κόσμου σατο ρόστερ. Έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές πιτσιρικάδες στις παλιές ομάδες του, και γνωρίζει πότε να τους βάλει στην 11άδα. Δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιους έχει στη διάθεσή του, αν είναι διαθέσιμοι ο Μουζακίτης και Ολιβέιρα και είναι σε καλύτερη κατάσταση ο πρώτος, θα αξιοποιήσει τον νεαρό χαφ”.

“Καλύτερος ο Ρέτσος από Κάρμο – Νέος ρόλος για Βέλντε – Αυτός κορυφαία μεταγραφή”

Ποιοι έχουν μέχρι στιγμής στο ρόστερ θετικό πρόσημο;

“Ο Έσε δεν έχει δείξει σταθερό πρόσωπο αλλά είναι βαρόμετρο, όπως και ο Ροντινέι είναι καταπληκτικός σε όλα τα ματς ακόμα και στη νέα του θέση. Ο Ρέτσος είναι ηγέτης στην άμυνα, καλύτερος και από τον Κάρμο που χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα. Όταν είναι υγιής ο Ζέλσον Μάρτινς κάνει πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο. Ευχάριστη είναι και η παρουσία του Κοστίνια, που δεν βγήκε τυχαία πέρσι κορυφαίος δεξιός μπακ στην Πορτογαλία”.

Πίστωση χρόνου ποιοι χρειάζονται;

“Ο Ολιβέιρα, που για εμένα θα είναι η κορυφαία μεταγραφή τού Ολυμπιακού και ο Γουίλιαν που δεν συζητείται η ποιότητά του και πιστεύω ότι έχει να προσφέρει παρά τη μικρή γκρίνια που υπάρχει. Περιμένω περισσότερα από τον Γιάρεμτσουκ, όπως και από τον Βέλντε που ήταν καταπληκτικός στα φιλικά και τώρα έχει κάνει μια μικρή κοιλιά – Αλλά πρέπει να συνηθίσει στον νέο του ρόλο και να βοηθάει πιο πίσω στα μπακ”.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: