Χάλια ο Ολυμπιακός, δύσκολο πλέον το έργο Μπαρτζώκα – Έκπληξη με Μιλουτίνοφ


Χάλια ο Ολυμπιακός, δύσκολο πλέον το έργο Μπαρτζώκα – Έκπληξη με Μιλουτίνοφ


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ κακό μπάσκετ, έπαιξε με την φωτιά αλλά για καλή του τύχη δεν την πάτησε από την Ζαλγκίρις. Οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλό ξεκίνημα, έκαναν εντυπωσιακή πρώτη περίοδο, οπότε και προηγήθηκαν με 21-6, αλλά η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Η Ζαλγκίρις χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο έφερε το παιχνίδι στο ρυθμό της, πλησίασε πολύ στο τέλος, δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει την υπέρβαση. Και δεν τα κατάφερε, γιατί ο Ολυμπιακός παρά τα κακά του χάλια, είχε το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο και διατήρησε με νύχια και με δόντια (τελικό σκορ 74-68). 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δύσκολο έργο καθώς πρέπει να χωρέσει όλους τους πολύ καλούς παίκτες, που έχει. Να βρει τους ρόλους και τα ιδανικά σχήματα, κάτι, που δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή καθώς μάλιστα υπάρχουν και προσθήκες.

Ηδη επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Μουσταφά Φαλ, ενώ δεν θα αργήσει να γυρίσει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Κίναν Εβανς, που είναι κομβικός για την περιφέρεια του Ολυμπιακού θα αργήσει να επιστρέψει, οπότε για αρκετό διάστημα ακόμη δεν υπολογίζεται.

  Η φοβερή τάπα του Μπολομπόι στον Χολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «ερυθρόλευκοι» στην ουσία έχτισαν τη νίκη τους στην πρώτη περίοδο, όταν πήραν προβάδισμα 15 πόντων. Δεν μπόρεσαν να το μεγαλώσουν, η Ζαλγκίρις έκανε το συντηρητικό της παιχνίδι και έτσι κατάφερε να είναι στο τέλος στην διεκδίκηση της νίκης. Το ότι δεν πέτυχε την ανατροπή οφείλεται και στην διαφορά κλάσης των δύο ομάδων. Οταν οι Λιθουανοί πλησίασαν στους 2 πόντους και στο 67-65, ήρθε εκεί ο Βεζένκοφ και πέτυχε ένα καλάθι από αυτά, που ξέρει ο ίδιος. Εκανε το 69-65 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του καθώς ακολούθησε φάουλ της Ζαλγκίρις.

Η ουσία είναι ότι ενώ στο Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός άρεσε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, με Φενέρ, όμως, Λαύριο και Ζαλγκίρις προβλημάτισε. Και μένει να φανεί πως θα βρει την άκρη ο Μπαρτζώκας.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: