Μύθοι και αλήθειες για Γουίλιαν – Τα κιλά, η φυσική κατάσταση και το… τουπέ


Μύθοι και αλήθειες για Γουίλιαν – Τα κιλά, η φυσική κατάσταση και το… τουπέ


Διαφ.

Έχουν περάσει ακριβώς 40 μέρες από την ανακοίνωση απόκτησης του Γουΐλιαν από τον Ολυμπιακό. Και στο μεσοδιάστημα μετράει 5 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, γι’ αυτό και τα αγωνιστικά λεπτά του είναι μόλις 173. 

Έχει πάρει ο Ολυμπιακός αυτά που ήλπιζε / ήθελε από τον Βραζιλιάνο σταρ; Η απάντηση είναι προφανής: όχι. 

Συνιστά αρνητική έκπληξη, είναι αφύσικο για να το πούμε και αλλιώς, να μην έχουν πάρει ως τώρα οι Πειραιώτες όσα ποθούσαν από τον Γουΐλιαν; Και σ’ αυτή την περίπτωση, ίδια είναι η απάντηση: όχι. 

Γιατί δεν είναι αφύσικο; Επειδή η προ Ολυμπιακού αμέσως προηγούμενη επίσημη συμμετοχή του, ως παίκτης της Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ βέβαια, καταγράφηκε πριν από 5 μήνες, ακριβώς 154 μέρες.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν ειπωθεί ουκ ολίγα για τον Βραζιλιάνο σταρ. Κάποια που έχουν δόση αλήθειας και κάποιες εικασίες που έχουν «περάσει» ως δεδομένα αλλά απέχουν από την πραγματικότητα.
Δηλαδή υπάρχουν καταγεγραμμένοι μύθοι και αλήθειες αναφορικά με τον 36χρονο ποδοσφαιριστή.
Ρωτήσαμε και παραθέτουμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε. Τις θεωρούμε πολύ αξιόπιστες αλλά καλό είναι να υπογραμμίσουμε (γιατί οι καλοί λογαριασμοί λένε κάνουν τους καλούς φίλους) ότι 100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι για πράγματα / πληροφορίες που δεν ελέγχεις ή βλέπεις με τα μάτια σου αλλά σου μεταφέρονται. Αφού ξηγηθήκαμε, πάμε παρακάτω.

Μύθος 1: Ο Γουΐλιαν ήρθε στον Ολυμπιακό με αρκετά παραπανίσια κιλά επειδή ήταν ελεύθερος όλο το καλοκαίρι και δεν έκανε προετοιμασία.
Αλήθεια: Ο Γουΐλιαν δεν ήρθε στον Ολυμπιακό με αρκετά παραπανίσια κιλά. Αντιθέτως ήρθε με το κανονικό του βάρος, τα πρέπει να έχει. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε ο διατροφολόγος της ομάδας που είναι και αρμόδιος, ο Ερνάνι Γκόμες. Για να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, δεν ήρθε στον Ολυμπιακό με κάτι παραπάνω σε κιλά απ’ αυτό που θα το καθιστούσε άξιο αναφοράς.

Μύθος 2: Ο Γουΐλιαν δεν μπορεί να τρέξει επειδή είναι βαρύς και δεν έκανε καθόλου προπονήσεις το καλοκαίρι.
Αλήθεια: Ο Γουΐλιαν μπορεί να τρέξει και δεν είναι βαρύς. Έκανε ατομικές προπονήσεις το καλοκαίρι ενώ από τη μέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό κάνει φουλ αερόβια έξτρα προγράμματα (και με την ομάδα φυσικά κανονικά προπονήσεις) και η φυσική του κατάσταση είναι εδώ και καιρό εκεί που πρέπει να είναι. Είχε όντως μείνει εύλογα πίσω σε φυσική κατάσταση αλλά κυρίως σε ετοιμότητα και ρυθμό καθώς ήταν εκτός προπονήσεων (με ομάδα, δηλαδή φουλ επαγγελματικές) από την τελευταία του μέρα ως παίκτης της Φούλαμ.

Μύθος 3: Ο Γουΐλιαν πρέπει να χάσει βάρος, αυτό του λείπει.
Αλήθεια: Ο Γουΐλιαν, όπως προαναφέραμε, δεν ήρθε υπέρβαρος στον Ολυμπιακό, άρα δεν είναι θέμα να χάσει βάρος, βρίσκεται σ’ αυτό που πρέπει. Αυτό που του λείπει είναι -τι άλλο;- κανονικά επίσημα παιχνίδια για να αποκτήσει ρυθμό. Όσο σκληρές προπονήσεις και να κάνει, όσο πολύ κι αν τρέξει σ’ αυτές, αν δεν μπει στα ματς για να ζοριστεί στον απόλυτο βαθμό δεν θα αποκτήσει ρυθμό ούτε φυσικά χημεία με τους άλλους. Καλή η… προσομοίωση αλλά σαν τους κανονικούς αγώνες δεν είναι. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα ματς.

Μύθος 4: Ο Μεντιλίμπαρ είπε «ναι» με… βαριά καρδιά για τον Γουΐλιαν.
Αλήθεια: Ο Μεντιλίμπαρ είπε μεγάλο «ναι» με τα… χίλια για τον Γουΐλιαν αφενός γιατί έμαθε (και από τη Φούλαμ) τα καλύτερα για τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του παίκτη. Προφανώς για την κλάση και την ικανότητά του δεν χρειαζόταν να του πει κανείς τίποτα, τα ξέρει όλος ο πλανήτης. Τον θέλει στην ομάδα και τον σέβεται και περιμένει με ανυπομονησία να ξεπεράσει το θέμα στον αστράγαλο και να τον χρησιμοποιεί πιο πολύ και πιο τακτικά αφού περιμένει τις ποιοτικές βοήθειές του στο δημιουργικό κομμάτι και το αριστερό «φτερό» της επίθεσης.

  Η λίστα των 4 ελεύθερων για μεγάλη ομάδα - Σκάει μεταγραφάρα



Μύθος 5: Ο Γουΐλιαν έχει… τουπέ.
Αλήθεια: Απέχει… έτη φωτός από την πραγματικότητα. Παρότι είναι αυτό το τεράστιο ποδοσφαιρικό brand ο Γουΐλιαν δεν έχει καμία σχέση με τον Μαρσέλο, τον Χάμες, ακόμα και με τον (χαμηλότερης στάθμης) Γιόβετιτς που ήταν πέρυσι στον Ολυμπιακό. Επιβεβαιώνει από την πρώτη στιγμή όσα είχαν μεταφερθεί (και) από τον Μάρκο Σίλβα. Είναι κουλ παιδί. δεν έχει τουπέ ή ύφος. Κι αυτό το εκτιμά απεριόριστα ο Μεντιλίμπαρ που δεν θα ήθελε μπελάδες και μουρμούρες στα αποδυτήρια, όπως συνέβη πέρυσι στο φινάλε της σεζόν όπου είχαν υπάρξει 2-3 περιστατικά.

Στο διά ταύτα, προληπτικά έμεινε ο Γουΐλιαν εκτός του πρόσφατου -προπονητικού χαρακτήρα- φιλικού με τον Ατρόμητο στο Ρέντη (όπως συνέβη και με τους Τσικίνιο και Ζέλσον) αφού υπήρξε φόβος για κάποια σκληρή επαφή με αντίπαλο στον αστράγαλό του όπου δέχθηκε σκληρό τάκλιν στο επίσημο ματς με τους Περιστεριώτες στο Γ.Καραϊσκάκης από τον Μπρόρσον. Προπονήθηκε ωστόσο σκληρά ατομικά όπως και οι Τσικίνιο και Ζέλσον.

Το θέμα λοιπόν πια είναι να αφήσει οριστικά πίσω την ενόχληση στον αστράγαλο και να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στους αγώνες για να αποκτήσει ρυθμό και χημεία με το υπόλοιπο σύνολο και να δώσει τις ποιοτικές βοήθειες που πέρα από κάθε αμφιβολία μπορεί.

  Ο Χουάντσο εξηγεί γιατί φέτος είναι διαφορετικός - Ατάκα για ΟΑΚΑ (BINTEO)

Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: