Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ – Ο 34χρονος που κάνει ακόμα τη διαφορά!


Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ – Ο 34χρονος που κάνει ακόμα τη διαφορά!


Διαφ.

Ο Ολυμπιακός ήταν οδοστρωτήρας και ποδοπάτησε την Αρμάνι, πετυχαίνοντας την δεύτερή του νίκη στην Ευρωλίγκα. Επικράτησε με 89-68 των Ιταλών με τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ να κάνουν την διαφορά. Αμφότεροι έβαλαν από 22 πόντους και ήταν εκείνοι, που βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε η ομάδα τους να νικήσει την Αρμάνι, η οποία δύο μέρες να έπαιζε στο ΣΕΦ δεν θα κέρδιζε ποτέ. Οι Πειραιώτες είχαν ορισμένα πολύ καλά κομμάτια απόδοσης και άφησαν με χαμόγελο τον κόσμο τους. 

Ο Ολυμπιακός ήθελε να δείξει από την αρχή του παιχνιδιού ποιος είναι το αφεντικό και τα κατάφερε. Με την άμυνα να είναι το δυνατό του στοιχείο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν το πάνω χέρι απέναντι στην Αρμάνι, που είχε τον Μίροτιτς και τον Σιλντς να μην είναι στα καλύτερά τους.

Στο 10΄το ταμπλό έγραψε 23-17 για τους Πειραιώτες, που όσο πέρναγε η ώρα τόσο άνοιγε η ψαλίδα. Σε αυτό βοήθησε πολύ τόσο ο Σάσα Βεζένκοφ όσο και ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Και αν ο Βεζένκοφ είναι η σταθερά του Ολυμπιακού, ο ΜακΚισικ ήρθε να δώσει το κάτι παραπάνω με τους συνεχόμενους του πόντους. Δεν είναι ότι δεν το έχει ξανακάνει, αλλά προερχόταν από ασθένεια και όχι την καλύτερη δυνατή προπόνηση. Τα ξεπέρασε, όμως, αυτά και έτσι η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια με 12 πόντους διαφορά (39-27).

  Στην αντεπίθεση η FIFA και πυρά σε ECA - “Είστε υποκριτές”

Στην επανάληψη και στην τρίτη περίοδο η Αρμάνι αντεπιτέθηκε και έφτασε στο 45-41, αλλά δεν είχε συνέχεια. Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει άλλα περιθώρια στους Ιταλούς και τα κατάφερε. Οφείλει πολλά για αυτό στους δύο ήρωες της βραδιάς, στον Βεζένκοφ και τον ΜακΚίσικ, που έκαναν τρομερό παιχνίδι. Αλλά σε αυτό το διάστημα υπήρξε και τρίτος πρωταγωνιστής: ο Κώστας Παπανικολάου. Ο 34χρονος φόργουορντ ήταν εκεί σε άμυνα και επίθεση και έδωσε το κάτι παραπάνω, ώστε να ξεφύγει η ομάδα του και στην ουσία να κλειδώσει τη νίκη. Στο 30’ το σκορ ήταν 63-48 και τα πράγματα είχαν πάρει ήδη τον δρόμο τους. Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε κάτι από τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να παίρνει την μεγάλη νίκη.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: