Προβληματικός ο Παναθηναϊκός στο Παρίσι – Τον γλίτωσε από χειρότερα ο Λεσόρ


Προβληματικός ο Παναθηναϊκός στο Παρίσι – Τον γλίτωσε από χειρότερα ο Λεσόρ


Διαφ.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε μπροστά του μία πολύ παθιασμένη και με υψηλή ενέργεια Παρί και έφυγε με την πρώτη του ήττα στην Ευρωλίγκα από το Παρίσι. Η πρωτάρα Παρί επικράτησε με 84-80, έκανε την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα και προβλημάτισε τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι κυνήγαγαν σε όλο το ματς χωρίς να μπορέσουν ποτέ στην ουσία να γίνουν απειλητικοί. Ο βραχύσωμος Ναντίρ Χίφι ήταν εκείνος, που έκανε την μεγάλη ζημιά στον επτάστερο, από τον οποίο μόνο ο Ματίας Λεσόρ ήταν συνεπής σε όλο το παιχνίδι.

Ο Ματίας Λεσόρ
InTime / PanoramiC

Η Παρί μπήκε πολύ δυναμικά στο παρκέ και έπιασε από τον λαιμό τον Παναθηναϊκό, που αιφνιδιάστηκε. Με τον Σορτς και τον Χίφι να δίνουν ρυθμό και τους Γάλλους να παίζουν γενικά πολύ γρήγορα η κατάσταση ελεγχόταν από τους γηπεδούχους. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν στο σκορ, το έκαναν, όμως, στην δεύτερη περίοδο, εκεί, όπου ο Χίφι άρχισε να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο. Την ίδια ώρα ο Ναν με τον Σλούκα ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό και κάποια στιγμή στο ταμπλό γράφτηκε το 42-27. Μπροστά στον κίνδυνο το παιχνίδι να ξεφύγει ακόμη περισσότερο, ο Λεσόρ πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Και βοήθησε πολύ ώστε ο Παναθηναϊκός να μειώσει με την λήξη του ημιχρόνου στο 45-39.

Ο Ματίας Λεσόρ σε αναμέτρηση Παρί - Παναθηναϊκός
InTime / PanoramiC

Στην τρίτη περίοδο η Παρί πάτησε και πάλι το γκάζι με τον φρενήρη ρυθμό της και προηγήθηκε με 62-50. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν μπορούσε να την αφήσει έτσι. Αντέδρασε με τον Ναν να ανεβαίνει και τον Λεσόρ να είναι πάντα εκεί. Ετσι στο τέταρτο δεκάλεπτο το ταμπλό έγραψε 69-63 με τον Ναν να βάζει την υπογραφή του. Σε αυτό το καμ μπακ βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι οι Γάλλοι έχαναν την μία βολή μετά την άλλη. Στο εναπομείναν διάστημα, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει το κάτι παραπάνω απέναντι στους φουριόζους Γάλλους και έτσι ηττήθηκε.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: