Απίστευτη ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν


Απίστευτη ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν


Διαφ.

Ο δικαστής ζητά την απελευθέρωση του άνδρα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν για παρατυπίες στη δίκη.

Στις 23 Ιουλίου 1993, ο Τζέιμς Τζόρνταν , ο πατέρας του Μάικλ, δολοφονήθηκε όταν ήταν 56 ετών ενώ κοιμόταν στο αυτοκίνητό του σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Λάμπερτον της Βόρειας Καρολίνας.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Τζέιμς τη νύχτα του θανάτου του ήταν δώρο από τον διάσημο γιο του και το έγκλημα συνέβη μόλις πάρκαρε εκτός δρόμου για να ξεκουραστεί για λίγο.

Ο Λάρι Ντέμερι και ο Ντάνιελ Γκριν, οι οποίοι ήταν 18 ετών τη στιγμή της δολοφονίας και κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον ότι πυροβόλησε τον πατέρα του  Τζόρνταν, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

  Γι’ αυτό έκανε ένσταση ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς συνέβη η δολοφονία του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν;

Ο Ντέμερι κατέθεσε στη δίκη ότι μαζί με τον Γκριν ετοιμάζονταν να ληστέψουν ένα μοτέλ όταν είδαν το υπερσύγχρονο όχημα (ένα Lexus), το οποίο τράβηξε την προσοχή τους και άλλαξαν στόχους.

Ο Τζέιμς Τζόρνταν κατέθεσε ότι ξύπνησε και ρώτησε τι συνέβαινε και τότε ήταν που πυροβολήθηκε. Μόλις κατέγραψαν τα έγγραφα του θύματος, κατάλαβαν ποιος ήταν.

«Νομίζω ότι σκοτώσαμε τον πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν », είπε ο Ντέμερι στον Γκριν. Αργότερα μετέφερε το σώμα του σε έναν βάλτο κοντά στο Μπένετσβιλ .

Ο δικαστής στην υπόθεση δολοφονίας του πατέρα του Τζόρνταν αμφιβάλλει για τη δίκη και ζητά την ελευθερία ενός καταδικασμένου. Όμως η υπόθεση της δολοφονίας του Μάικλ Τζόρνταν έχει πάρει απίστευτη τροπή σχεδόν 30 χρόνια αργότερα.

Έκπληξη με αμφισβήτηση

Ο δικαστής που προεδρεύει της υπόθεσης της δολοφονίας Τζέιμς Τζόρνταν ζήτησε με έκπληξη τους αξιωματούχους της αναστολής να αφήσουν ελεύθερο έναν από τους καταδικασμένους δολοφόνους λέγοντας ότι φοβάται ότι ο λάθος τύπος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα.

  Κροτίδα πριν από την ΑΕΚ: "Καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ, με καλύτερο προπονητή"!

Ο συνταξιούχος δικαστής Γκρέγκορι Γουίκς, ο οποίος επέβλεψε τη δίκη δολοφονίας του 1996, ζήτησε από το συμβούλιο αποφυλάκισης της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας να απελευθερώσει τον Ντάνιελ Γκριν.

Ο  Γουίκς υποστηρίζει ότι ένας ιατροδικαστής εμπειρογνώμονας αίματος απέτυχε να αποκαλύψει βασικά ευρήματα, τα οποία ήταν ασαφή έναντι των κατηγορουμένων, κατά τη διάρκεια της δίκης… Στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση εάν ο Γκριν ήταν ένοχος του εγκλήματος.

Ο Ντάνιελ Γκριν, τώρα 48 ετών, εκτίει την ποινή του στο Southern Correctional Institute στο Τρόι της Βόρειας Καρολίνας.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: