Σπανούλης για κορυφαία ομάδα της Euroleague – Εξελίξεις λόγω… Παναθηναϊκού!


Σπανούλης για κορυφαία ομάδα της Euroleague – Εξελίξεις λόγω… Παναθηναϊκού!


Διαφ.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να βελτιώνει το κλίμα στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν αλλάζει όμως ιδιαίτερα τον προβληματισμό που υπάρχει από το μετριότατο ξεκίνημα στη σεζόν. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (17/10), ο Τσους Ματέο δεχόταν έντονη κριτική και οι διοικούντες φέρονταν να εξετάζουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του. Κάτι που αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει πιο βαθιές ρίζες και δεν αλλάζει εύκολα, ακόμα και μετά από επικράτηση απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Κοινώς, τον… περιμένουν στη γωνία, με τη συζήτηση για την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ να είναι έτοιμη να ανοίξει μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα!

Intime

Πέραν της κακής εκκίνησης στη σεζόν, στον Ισπανό τεχνικό καταλογίζεται η ασταθής σχέση με αστέρια της ομάδας, με τον Μάριο Χεζόνια να μη διστάζει να κριτικάρει δημοσίως τις επιλογές του προπονητή του στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Μπιλμπάο. Φυσικά η ήττα-σοκ με 83-79 στη συνέχεια δεν έκανε καλύτερα τα πράγματα.

Για την επόμενη μέρα της Βασίλισσας σε περίπτωση αποχώρησης του Ματέο, η φημολογία έχει έντονο ελληνικό “άρωμα”!

Οι Μαδριλένοι φέρονται να ρίχνουν ματιές προς τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος παραμένει ελεύθερος μετά το “αντίο” του στη Φενέρμπαχτσε, στις αρχές της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς. Γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολο να βρουν προπονητή εγνωσμένης αξίας μεσούσης της σεζόν, συνεπώς ένας από τους λόγους που έχουν φουντώσει οι φήμες περί άμεσης απομάκρυνσης του Ματέο είναι η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στη λίστα των ελεύθερων.


Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν δημοσιεύματα που συνέδεσαν τη Ρεάλ με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο νυν προπονητής της Εθνικής Ελλάδας έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα στη σύντομη πορεία του στους πάγκους. Με δεδομένο ότι προπονεί μόλις για τρία χρόνια και έχοντας εμπειρία μόνο από το Περιστέρι σε επίπεδο συλλόγων, το ρίσκο που θα πάρει η Ρεάλ αν τον προσλάβει είναι μεγάλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η Βασίλισσα -και γενικότερα οι ισπανικές ομάδες- φημίζεται για την τόλμη της σε τέτοιες καταστάσεις. Οι Μαδριλένοι δεν διστάζουν κατευθείαν στα βαθιά όχι μόνο άπειρους παίκτες αλλά και προπονητές. Αρκεί να θυμηθούμε πως τόσο ο Ματέο όσο και ο προκάτοχός του, Πάμπλο Λάσο, είχαν ελάχιστη εμπειρία από ομάδες πρωταθλητισμού προτού καθίσουν στον “βαρύ” πάγκο των Ροχιμπλάνκος.


 

  Δεν το πιστεύουν με Τζίμα στη Γερμανία - Απίστευτη αλλαγή - Ο ρόλος Κλοζε

Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: