“Βαλέ” από Αργεντινή φέρνει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ – Μπακ που “κόβει” Πήλιο


“Βαλέ” από Αργεντινή φέρνει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ – Μπακ που “κόβει” Πήλιο


Διαφ.

Όσο πλησιάζουμε προς τον Δεκέμβριο και την εκκίνηση του χειμερινού παραθύρου των μεταγραφών τον Ιανουάριο, τόσο θα ακούγονται ονόματα, γνωστά και άγνωστα, τα οποία θα απασχολήσουν την ελληνική ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Μια από αυτές τις περιπτώσεις που ακούστηκαν για πιο δυνατά για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και πιο αναιμικά για Ολυμπιακό ήταν ο Έντσο Ντίαζ. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ της Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία μέτρα 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αφού λόγω της παρουσίας του Ακούνια, δεν έχει πολλές συμμετοχές ως βασικός και συνήθως έπαιζε ερχόμενος από τον πάγκο. Ίσως γι’αυτόν τον λόγο ο παίκτης «ψάχνεται» και βλέπει την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, λόγω της παρουσίας του Ματίας Αλμέιδα και της αργεντίνικης παροικίας που έχει ανασυσταθεί στην Ένωση, ως πολύ ελκυστική.

Ο Ντίαζ είναι ένας αμυντικός που συνδυάζει δύναμη, ταχύτητα και τεχνική. Εκτός από αριστερό μπακ, μπορεί να παίξει και ως κεντρικός αμυντικός. Στην Αργεντινή αναφέρουν, ότι μπορεί να ταιριάξει σε διάταξη 3-5-2 ως αριστερό στόπερ. Αυτή η πολυλειτουργικότητά του ήταν ένα από τα στοιχεία που σαγήνευσε περισσότερο τον Μαρτίν Ντεμικέλις στη Ρίβερ Πλέιτ και το καλοκαίρι τον κράτησε στους «εκατομμυριούχους», οι οποίοι φέρονταν να απέρριψαν πρόταση ύψους 2,2 εκατ.Ευρώ από πλευράς Παναθηναϊκού, για έναν παίκτη που είχαν ξοδέψει περίπου το ίδιο ποσό για να τον αποκτήσουν από την Ταγέρες. Βέβαια ο Ντεμικέλις τον τα αργεντίνικα ΜΜΕ έλεγαν, ότι τον κράτησε τότε έφυγε από την ομάδα του Μπουένος Άιρες, ο παίκτης όμως παρέμεινε στο έμψυχο δυναμικό της και δεν πωλήθηκε.

Πηγές από Ελλάδα υποστηρίζουν, ότι η Ρίβερ θα αξίωνε ένα ποσό της τάξεως των 3 εκατ.Ευρώ, δηλαδή το market value του που δείχνει το Transfermarkt. Βέβαια τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε ενδιαφερθεί η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο, βραζιλιάνικα ΜΜΕ ανέφεραν, ότι η ρήτρα εξαγοράς του παίκτη ανέρχεται στα 15 εκατ.δολάρια δηλαδή 13,6 εκατ.Ευρώ. Η διαφορά στα νούμερα λοιπόν είναι τερατώδης και οι αριθμοί παίζουν μπουνιές μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει, ότι η υπόθεση παρασκηνιακά έχει ζουμί. Υπόψιν, ότι τον περασμένο Γενάρη ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2026.

Από τα χωράφια στο γήπεδο

Ο Ντίαζ γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1995 στο Λας Τόσκας μια πόλη με λιγότερους από χίλιους κατοίκους, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Λίνκολν, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Έμαθε να κλωτσά τη μπάλα από πολύ μικρός, αλλά και να αγαπά την αγροτική ζωή, συμβάλλοντας στις οικογενειακές γεωργικές εργασίες. Οι εικόνες αυτές χαράχτηκαν πολύ βαθιά στο μυαλό του και όπως έβλεπε τον πατέρα του να οργώνει στο χωράφι, έτσι κατάφερε και ο ίδιος να οργώνει μετέπειτα στο γήπεδο.

«Ο γέρος μου δούλευε στο χωράφι και έμενα εκεί. Έζησα 14 χρόνια χωρίς ρεύμα », είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο Impacto Deportivo. Στα μαθητικά του χρόνια δεν φανταζόταν το μέλλον του στο ποδόσφαιρο. Ήθελε να γίνει κτηνίατρος, φοιτούσε σε αγροτικό σχολείο με 8 συμμαθητές και διδάχτηκε τις τυπικές γεωργικές εργασίες, όπως σπορά, συγκομιδή, βοσκή βοοειδών και ιππασία.

  Τον απέρριψαν Αταμάν, Μπαρτζώκας και τώρα κυριαρχεί στη Euroleague (Vid)

«Ό,τι έχει να κάνει με την ύπαιθρο είναι κάτι που με τρελαίνει. Δεν μετανιώνω για τίποτα για τα παιδικά μου χρόνια. Μεγάλωσα χωρίς τηλεόραση», είχε αναφέρει ο αθλητής που μέχρι σήμερα συνηθίζει παρευρίσκεται στο τοπικό παραδοσιακό φεστιβάλ «Jesús María» ντυμένος γκάουτσο, καουμπόι δηλαδή.

Στα ραντάρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ξεκίνησε στο Κλαμπ Ατλέτικο Σμιθ, που αγωνιζόταν στη Λίγκα του Κάρλος Κασάρες, πόλη του Μπουένος Άιρες, στην οποία παίζει η Αγροπεκουάριο, μία ομάδα, στην οποία αργότερα ο Ντίαζ έκανε τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας. Κάθε μέρα περπατούσε 16 χιλιόμετρα για να πηγαίνει στην προπόνηση. Αυτή η καθημερινή συνήθεια όμως τον βοήθησε να χτίσι σημαντική φυσική κατάσταση, όπως έχει παραδεχτεί. «Νομίζω ότι γι’ αυτό το τρέξιμο ή η προπόνηση δεν με κούραζαν. Υπήρχαν στιγμές που έπρεπε να πάω μόνος μου στην προπόνηση και επέστρεφα τρέχοντας γιατί είχε βραδιάσει» θυμάται.

Στην Casarense Soccer League ξεχώρισε, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ και μετά έκανε το άλμα για την Αγροπεκουάριο, όπου εντάχθηκε στη β΄ ομάδα, η οποία εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στη Federal B, την Δ’ κατηγορία του αργεντινίνικου ποδοσφαίρου. Το 2017 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα με την οποία πραγματοποίησε εκείνη τη σεζόν 25 συμμετοχές στην Primera B Nacional (Β’ κατηγορία) και προσέλκυσε το ενδιαφέρον σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την εποχή που κοούτσαρε ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Δύο απεσταλμένοι ήρθαν να με δουν, αλλά ποτέ δεν μου απάντησαν. Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Μίλησα μόνο με τους εκπροσώπους και η αλήθεια είναι ότι ήταν ευχαριστημένοι μαζί μου. Επρόκειτο να με δουν δυο παιχνίδια ακόμα», αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ataque Futbolero.

Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός στην Ταγέρες, όπου έγινε γρήγορα βασικό γρανάζι της ομάδας και οι άνθρωποι της Κόρδοβα δεν δίστασαν να τον κρατήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους τα επόμενα χρόνια. Έπαιξε 128 παιχνίδια, με 7 γκολ και 10 ασίστ μέχρι το 2023, όποτε και τον απέκτησε η Ρίβερ Πλέιτ με 2,3 εκατ.Ευρώ. Υπό τις οδηγίες του Μάρτιν Ντεκιμέλις, πραγματοποίησε την περασμένη σεζόν 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 2 ασίστ και υπήρξε βασικός συντελεστής της κατάκτησης του νταμπλ της περσινή σεζόν.

  "Σκασμένος" πρώην διεθνής Άγγλος με πρόσληψη Τούχελ: "Κορυφαίος, αλλά..."

Φέτος έχει χάσει τη θέση του από τον Ακούνια και ίσως για αυτό ψάχνεται για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του πορεία σε άλλη ομάδα. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα που κάνει πρωταθλητισμό και κυνηγά στην 3η θέση τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ φαντάζει ιδανικός προορισμός. Η Ένωση έχει τον Σταύρο Πήλιο και τον Χατζισαφί ως μπακ απ, οπότε θα χρειαστεί έναν μπακ, για να έχει ανταγωνισμό ο Έλληνας αμυντικός, του οποίου η παρουσία στη βασική ενδεκάδα δύσκολα να ανακοπεί, εκτός αν έλθει κάποιος… βαλές που να αξίζει περισσότερο και να το δείχνει στο χορτάρι.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: