Απίθανη ατάκα από πρώην του ΠΑΟΚ – “Εκανα την ίδια ηλιθιότητα με Πασχαλάκη”


Απίθανη ατάκα από πρώην του ΠΑΟΚ – “Εκανα την ίδια ηλιθιότητα με Πασχαλάκη”


Διαφ.

Αρχικά, σχλίασε για το γκολ που έβαλε στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2021: «Όταν πετυχαίνεις το νικητήριο γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ και αυτό συνδυάζεται με θρίαμβο στο Κύπελλο, οι οπαδοί θα σε λατρεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Όταν ακούς την λέξη ΠΑΟΚ ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου;

«Ενας φανταστικός μισός χρόνος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ΠΑΟΚ, τα πήγαμε καλά στο πρωτάθλημα, πήραμε το Κύπελλο. Ο σύλλογος διοικείται άριστα, δουλεύει τέλεια, Ο πρόεδρος μας καλούσε πριν από τα μεγάλα ματς και μας ευχόταν καλή επιτυχία. Θα μπορούσα να έπαιζα στον ΠΑΟΚ ως τώρα, αλλά διάλεξα ένα διαφορετικό δρόμο. Η Σλάβια με κάλεσε, εγώ και η σύζυγός μου συμφωνήσαμε να δοκιμάσω να επιστρέψω στην Τσεχία. Αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Εγώ και η οικογένειά μου είχαμε πολύ καλές μέρες στην Θεσσαλονίκη. Οι οπαδοί επικοινωνούν ακόμη μαζί μου στα σόσιαλ μίντια, ένα μικρό γκρουπ οπαδών πέταξε μέχρι την Τσεχία για να με δει να αγωνίζομαι με την Σλάβια. Ακόμη, είχα μία πρόσκληση από τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ να πάνω στην θύρα 4 να δω ένα εντός έδρας παιχνίδι».

Θα πας σύντομα ξανά εκεί;

  Γνωστό μοντέλο εργάζεται στο γήπεδο του ΠΑΟ - Έχει και φωτογράφιση Playboy!

«Όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου, σίγουρα θα πάω εκεί και θα διασκεδάσω παρέα με τους οπαδούς. Το στάδιο της Τούμπας είναι το πρώτο από το εξωτερικό που θα δείξω στις κόρες μου. Αλλά δεν θα τις πάω στην θύρα 4 (σ.σ. γέλια). Ήταν ωραία όταν πηγαίναμε βόλτα στην πόλη με την οικογένεια, οι κόρες μου ήταν ακόμη στο καρότσι, οι οπαδοί μας σταμάτησαν και μας κέρασαν καφέ. Από την άλλη, όμως, μετά από ήττες, μας συμβούλευαν από το κλαμπ να μη βγαίνουμε περίπατο.

Θυμάμαι μετά από μία ήττα σε ντέρμπι με τον Αρη, ο τερματοφύλακάς μας, ο Πασχαλάκης είχε πρόβλημα. Είπε κάτι υποτιμητικό για τους οπαδούς στα μίντια και τον περίμεναν μετά την προπόνηση. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, περίπου 20 οπαδοί ήθελαν το γυρίσουν ανάποδα. Πέρασα από δίπλα τους είπα να μην τρελαίνονται. Ο αρχηγός Βιεϊρίνια ήρθε επίσης άμεσα εκεί. Είπε στους οπαδούς ότι είναι απλά ποδόσφαιρο και οι ήττες συμβαίνουν. Ευτυχώς, αυτό έπιασε. Ο Πασχαλάκης παραμένει στην δική τους μπλακλίστ. Το 2022 πήγε στον Ολυμπιακό. Δεν το συγχωρούν αυτό. Ο Πασχαλάκης έκανε την ίδια ηλιθιότητα που έκανα και εγώ (σ.σ. ένα ίνδαλμα της Πλζεν, ο Κρμέντσικ, το καλοκαίρι του 2021 πήγε στην μισητή Σλάβια). Οι οπαδοί ακολουθούν το μότο «μία φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ». Η αφοσίωση για τον σύλλογο περνά από γενιά σε γενιά, είναι μονόδρομος για τα παιδιά. Τέλος πάντων, ανυπομονώ να πάω στην Θεσσαλονίκη και να πω στις κόρες μου πώς έπαιξα σε εκείνο το γήπεδο«.

  Την τιμητική του ο Γκβαρντιόλ

Πες μας και γι’ αυτήν την ιδιαίτερη τελετουργία που περνάνε οι νέοι παίκτες στον ΠΑΟΚ

«Οι συμπαίκτες μου έκαναν ένα τούνελ, έτρεξα να περάσω ανάμεσα και μου έριχναν χαστούκια και κλωτσιές. Μετά έπρεπε να τραγουδήσω, είπα τo «Malou dámu», των Kabat (σ.σ. τραγούδι τσέχικου συγκροτήματος), κάποιοι συμπαίκτες μου προσπάθησαν να με ακολουθήσουν, είχα επιτυχία σαν τραγουδιστής».

Το ίδιο όμως και στο γήπεδο…

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ μίας από τις καλύτερες συνεργασίες μου στο εξωτερικό. Είχα σπουδαίες παίκτες δίπλα μου. Για παράδειγμα, τον Ιάπωνα Καγκάβα που έχει περάσει από την Ντόρτμουντ, τον αρχηγό Βιεϊρίνια, πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία. Είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ, όπως και κάποια άλλα παιδιά από εκείνη την περίοδο. Η Πλζεν σίγουρα θα έχει δύσκολο βράδυ στην Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας υπόψη και την ατμόσφαιρα κόλασης στο στάδιο».

Για ποια ομάδα θα σταυρώσεις τα δάχτυλά σου;

«Θα υποστηρίζω το καλό ποδόσφαιρο και ελπίζω οι οπαδοί και των δύο ομάδων να χαρούν το παιχνίδι».


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: