
Έγραψε Ιστορία ο Ντουράντ! Έγινε ο 8ος παίκτης του ΝΒΑ με 30.000 πόντους
Ο Ντουράντ χρειαζόταν 26 πόντους πριν το ματς για να ενταχθεί στο κλειστό αυτό κλαμπ. Έφτασε τους 30.000 σε 1.101 παιχνίδια, ισοφαρίζοντας τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στην τρίτη… ταχύτερη επίδοση. Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (941) και ο Μάικλ Τζόρνταν (960) το πέτυχαν γρηγορότερα.
Ο Ντουράντ, που είχε μόλις δύο πόντους στην πρώτη περίοδο, εξερράγη στη δεύτερη με 17 πόντους και 7/8 σουτ, φτάνοντας κοντά στο ορόσημο.
Μετά την τρίτη περίοδο, ο Ντουράντ αναγνωρίστηκε από το κοινό και δέχτηκε θερμό χειροκρότημα από τους φιλάθλους στο Φοίνιξ.
Είναι απίστευτος με όσα έχει καταφέρει, είπε ο προπονητής των Σανς, Μάικ Μπουντενχόλζερ, σε συνέντευξή του στο TNT μετά την τρίτη περίοδο. Απόψε και σε όλη του την καριέρα – 30.000 πόντοι. Είναι ένας τόσο ξεχωριστός παίκτης και ένας ιδιαίτερος άνθρωπος.
Ο Ντουράντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 34 πόντους και 12/18 σουτ, φτάνοντας συνολικά τους 30.008 πόντους.
Ο Τσάμπερλεϊν (31.419) που βρίσκεται στην έβδομη θέση είναι ο επόμενος στη λίστα που θα προσπαθήσει να ξεπεράσει ο Ντουράντ.
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (41.623) είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία, με τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ δεύτερο και τον Καρλ Μαλόουν τρίτο. Ο Κόμπι Μπράιαντ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ο Τζόρνταν στην πέμπτη και ο Ντιρκ Νοβίτσκι στην έκτη.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
“Καψούρα” του Ολυμπιακού ο παικταράς της Παρί – Οι… αντίπαλοι και το NBA
-
“Δημόσια κριτική Αταμάν σε Χουάντσο – Μόνο πίσω από Ταβάρες, Μπολομπόι”!
-
“Πρότεινε διετές συμβόλαιο με απολαβές 5 εκατ. στον Ναν ο Ολυμπιακός” (Vid)