Και δεύτερη ομάδα δίνει… χρυσάφι για τον Ιωαννίδη μετά τη Σπόρτινγκ


Και δεύτερη ομάδα δίνει… χρυσάφι για τον Ιωαννίδη μετά τη Σπόρτινγκ


Διαφ.

Πρόσωπο της χρονιάς είναι, για τον Παναθηναϊκό, ο Φώτης Ιωαννίδης, δεδομένου ότι φέτος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Mε 23 γκολ και 9 ασίστ σε 44 εμφανίσεις με τους Πράσινους, απέδειξε φέτος ότι μπορεί να τα καταφέρει άριστα και στο σκοράρισμα. Μάλιστα υπάρχουν δύο σημαντικές παράμετροι: α) Αγωνίστηκε και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, β) Δεν ήταν από την αρχή τής σεζον βασικός, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτιμούσε αρχικά την εμπειρία του Σπόραρ.

Το market value του παικτη έχει απογειωθεί στα 10 εκατ. ευρώ (αν και τον Σεπτέμβρη του 2023 ήταν στα 3,5!) και αναμένεται να ανέβει κι άλλο. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το όνομά του έχει συνδεθεί όλους αυτούς τους μήνες με ομάδες όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Στουτγκάρδη, η Σεβίλλη, η Μίλαν. Αλλά και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που όλο αυτό το διάστημα είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό κλαμπ που σταθερά είναι συνδεδεμένο με την περίπτωση του Φώτη.

Γιατί είναι πολύ πιθανό το προσεχές καλοκαίρι οι Αετοί να πουλήσουν τον Γιόκερες, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται παίκτη στη θέση του. Δηλαδή στη θέση τού βασικου επιθετικού. Μόνο που υπάρχει πληροφορία από την Πορτογαλία, ότι η Λιλ έχει μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησής του και δεν αποκλείεται να κάνει άμεσα την κίνησή της.

Θα αργήσει του Ιωαννίδη στη Λιλ; – “Δυσκολα 20 εκατ. ευρώ για παίκτη από Ελλάδα – Θέλουν επιθετικό”

Σε όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να προσθέσουμε ότι από το περιβάλλον τού Αλαφούζου βγαίνει προς τα έξω ότι δεν υπάρχει θέμα παραχώρησης του Φώτη το φετινό καλοκαίρι – Αντίθετα, θα ανανεωθει το συμβόλαιό του και θα λάβει ηγεμονικές αποδοχές. Βέβαια εδώ θα παίξει ρόλο και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη, αλλά και το τι ποσό μπορεί να φτάσει στα γραφεία τού Παναθηναϊκού ως πρόταση.

Το sportdog επικοινώνησε με δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, expert στο γαλλικό ποδόσφαιρο, για να δουμε τα δεδομένα για τη Λιλ κι αν όντως μπορεί να μπει “σφήνα” στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ. 

  Πρόβλημα σε ΠΑΟ! Εκτός με Παρτιζάν, Μακάμπι δύο βασικοί παίκτες

Η Λιλ έχει τον Τζόναθαν Ντέβιντ στην επίθεση, Καναδό, αλλά στη Γαλλία ακούγεται ότι θα φύγει – Αν υπάρξει πώληση δεν έχει καν δεύτερο φορ της προκοπής. Αλλά θα πρέπει να βρει προπονητή πρώτα η Λιλ, γιατι λέγεται ότι ο Φονσέκα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μίλαν“, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

 “Παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ φέτος η Λιλ, οπότε όλα θα πρέπει να γίνουν γρήγορα.  Αλλά, από την άλλη πλευρά, χωρίς προπονητή πώς μπορούν να τρέξουν τέτοιες υποθέσεις;”.

Ακούγεται ότι με ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπει σε σκέψεις για την παραχώρησή του. Μπορεί να φτάσει αυτό το ποσό η Λιλ;

“Αν πουλήσει τον Ντέιβιντ 30-40 εκατ. ευρώ, ίσως και περισσότερα, ένω έχει και τον στόπερ Λένι Γιόρο, που θέλει η Ρεάλ, κι ακούγεται ότι μπορεί να πάρει πάνω από 70 εκατ. ευρώ. Αν γίνουν αυτές οι πωλήσεις, θα υπάρξει μεγάλη ρευστότητα. Αλλά να δώσουν 20 εκατ. ευρώ για παίκτη από την Ελλάδα, είναι δύσκολο. Βεβαια επιθετικό θέλουν ακόμα κι αν δεν αποχωρήσει ο Ντέιβιντ, μια αξιόπιστη δεύτερη λύση”.