“Χαλάστρα” της Μπάγερν Μονάχου σε εφτά ομάδες!


“Χαλάστρα” της Μπάγερν Μονάχου σε εφτά ομάδες!


Διαφ.

 Ο Ζίρκζε, το ταλέντο του οποίου «εξερράγη» φέτος με τον Τιάγκο Μότα βοηθώντας, με 16 γκολ και 7 ασίστ τους Rossoblu’ να πετύχουν μία ιστορική πρόκριση στο Champions League βρίσκεται στη Μπολόνια τις τελευταίες δύο σεζόν, όταν είχε αποκτηθεί από τη Μπάγερν Μονάχου έναντι 8εκ. ευρώ, αλλά με δύο σημαντικές ρήτρες. 1) Εάν τον ήθελαν πίσω οι Γερμανοί, θα πλήρωναν στους Ιταλούς 40εκ. ευρώ και 2) εάν δεν τον ήθελαν, η Μπολόνια θα είχε το δικαίωμα να τον πουλήσει όσο έκρινε δίνοντας όμως στη Μπάγερν το 40% της μεταπώλησής του.

 Η καλή του φετινή πορεία στο Campionato μαγνήτισε, αναπόφευκτα το ενδιαφέρον πολλών big της ευρωπαϊκής μπάλας. Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν έτοιμες να βγάλουν από την τσέπη τους από τα 60 έως και τα 80εκ. ευρώ. Ενώ η Μίλαν, η Ίντερ και η Γιουβέντους, την οποία αναλαμβάνει ο Τιάγκο Μότα πρόσφεραν τα μισά, συν κάποιους παίκτες ως αντάλλαγμα.

 Με την έλευση του Κομπανί, τα πράγματα άλλαξαν, όχι μόνο για τη Μπολόνια, αλλά και για τις υπόλοιπες έξι αφού ο Βέλγος έθεσε κάτι σαν βέτο για την επιστροφή του Ζίρκζε στο Μόναχο όπου είχε αγωνιστεί από το ’17 έως το ’21 ασχέτως εάν ενδιάμεσα δόθηκε δανεικός σε Πάρμα και Άντερλεχτ.

 Τι ακριβώς θα γίνει με τον ταλαντούχο Ολλανδό, είναι ακόμη νωρίς να εκτιμηθεί. Αφενός γιατί ο παίκτης έκανε γνωστή την επιθυμία του να παραμείνει στην Ιταλία, χωρίς να έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα είναι στη Μπολόνια ή σε μία από τις Μίλαν, Γιουβέντους. Αφετέρου, γιατί αγοράζοντάς τον, ξανά η Μπάγερν θα έχει μετά εκείνη το δικαίωμα να το πουλήσει όσο (ακριβά) κρίνει.